Bleeker Zonwering na 50 jaar weg

De slagzin “Bleeker Zonwering stelt alles in de schaduw” op het tapijt van de leegstaande winkel aan de Stationsstraat 11 in Zaandam herinnert als enige nog aan de oude bestemming.

De winkel werd eind december leeggehaald. De eigenaar laat weten dat de zaak permanent gestopt is wegens gezondheidsproblemen.

De geschiedenis van Bleeker gaat meer dan 50 jaar terug aldus de website van Bleeker.

Hieronder een foto van rond de eeuwwisseling met een Stationsstraat zonder auto’s (Gemeentearchief Zaanstad, Zaanlandse Oudheidkundige Verzameling-Honig collectie):

“Stationsstraat 11 met vóór de kerk de destijds bekende optiekzaak ‘De Blauwe Bril’ van de fa. Bahre, depot van Zeiss, punktalglazen, elastieken kousen, buikbanden, ziekenverplegingsartikelen en leverancier Zaanlands Ziekenfonds. Op de voorgrond een aantal handkarren en een paar beroepsmensen, onder andere de slager, voddenman.”

Onder deze historische foto de lege winkel nu en daaronder het pand in 2014 (foto Wim de Jong, Gemeentearchief Zaanstad).

stationsstraat 11 1890-1920 GAZ

bleeker stationsstraat orkaan dec 2019

bleeker zonwering 2014 wim de jong GAZ

Deel dit artikel:

9 reacties

 • David Sluis

  Het geboortehuis van de Orkaan Huisbioloog..

  • De Orkaan

   Als je nog foto’s van de buitenlant hebt, zijn die welkom. We hebben begin vorige eeuw (De Blauwe Bril), 2014 en nu.

   • David Sluis

    Ik heb er zelf slechts 3 maanden gewoond, in 1966/1967. Ik heb helaas geen foto’s. Ben een jaar of 4 geleden naar binnen geweest en gevraagd of ik mocht zien waar ik het levenslicht zag, was op een achterkamer. Ben net nog langs geweest en heb foto’s gemaakt van de gevel. Stationsstraat 11b, foto’s of verhalen welkom!

 • Ben Jansen

  Allemaal heel leuk, maar ik wens de eigenaar die wegens gezondheidsredenen gestopt is heel veel sterkte!

 • Karin timmerman

  Wat jammer. Prima zaak met heel goede service. Voor de eigenaar veel sterkte met zijn gezondheid. En dank voor de prima service.

 • Folkert Hofman

  Ik heb jaren lang bij Bleeker gewerkt. Toen was de eigenaar nog Niek Bleeker en is na het overlijden van Niek overgegaan naar Steef die er nu mee stopt. De 12 jaren dat ik daar gewerkt heb heb ik veel van beide geleerd.
  Het ondernemen zat Niek in het bloed want zijn moeder had vroeger een sigarenzaak.

 • roel sluis

  Hallo David
  In dit zelfde pand heeft ook nog ene Fred Donse of Donze gewoond.
  Deze had een schildersbedrijf.
  Roel Sluis

 • Sympathieke mensen, vakwerk en niet overdreven duur. Jammer dat zijn zoon het niet overgenomen heeft. Ik wens de eigenaar en familie alle goed toe.

 • Frits de Ruiter

  Heeft in de zomer van 2019 bij mij zonwering geplaatst, hang nog steeds scheef en Steef in onbereikbaar. Ik moet iemand anders gaan zoeken, jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *