‘Bottom-up bijeninitiatief top-down vermorzeld’ kopten we 18 april stekelig, maar sprookjes bestaan en alles komt toch nog goed!

Donderdag worden er in Krommenie tweeënveertig fleurige baskets opgehangen waarvan bij en mens vrolijk worden.

Het initiatief van Josefien Gigengack, onderneemster en DOKA-lid uit Krommenie om bloembakken met daarin bijvriendelijke kost, aan de lantaarnpalen in het centrum van het dorp te hangen, ging niet over rozen.

Ze stak flink wat tijd in de inventarisatie van de beoogde plekken en in de communicatie met de gemeente. En hoewel het er in eerste instantie goed uitzag, kreeg ze toch te horen dat het feest niet doorging omdat er geen geld is. Zelfs niet als de cliënten van dagbestedingscentrum De Zonnehoek het onderhoud op zich zouden nemen.

Josefien baalde stevig omdat de Krommeniër bijen smachten naar een beetje bloem, en daarbij fleuren die bakken het dorp op. Hans Blijleven van City Flowers, het bedrijf dat ook Wormer versiert, hoorde van het verdriet van Krommenie en hij besloot in te grijpen.

Hij had hangingbaskets over uit een gemeente die de straat waarin ze hingen, gaat renoveren, en die levert hij helemaal gratis aan Krommenie!

Wethouder Gerard Slegers, die toch ook wel een beetje met de eerdere uitkomst in zijn maag zat, heeft toegezegd de verzorging op zich te nemen.

De foto boven is in Westzaan gemaakt door Danielle Martinez-Spits.