Blijven FC Zaandam en ZCFC in race voor klassebehoud? 

Negen Zaanse clubs hebben zich geplaatst voor de nacompetitie om promotie af te dwingen of juist om degradatie te voorkomen.

Komend weekend komen de meeste geplaatste teams (weer) in actie voor deze belangrijke wedstrijden:

2e / 3e klasse zaterdag
FC Zaandam eindigde als 11e in de 2e klasse A en zal moeten proberen degradatie te voorkomen. In de 1e ronde speelt de ploeg zaterdag thuis tegen Olympia Haarlem, dat 3e eindige in de 3e klasse A. De winnaar plaatst zich voor de 2e ronde

3e /4zaterdag
In de 2e ronde van de nacompetitie moet 3e klasser ZCFC het thuis opnemen tegen 4e klasser Eemnes. OFC (zat) gaat in de jacht op promotie op bezoek bij Jong Hercules uit Beverwijk. 

Fortuna W. (zat) moest als enige Zaanse club een 1e ronde moest spelen en won daarin met 1-3 van Kolping Boys. Daarmee plaatste het zich direct voor de 3e ronde aangezien de potentiële tegenstander in de 2e ronde zich had teruggetrokken uit de competitie.        

Klik hier voor de volledige schema’s van de verschillende nacompetities

Hoofdklasse / 1e klasse zondag
1e klasser Fortuna W. (zon) speelde donderdag de wedstrijd in de 1e ronde en won na verlening met 2-3 van competitiegenoot AFC’34. In de 2e ronde gaat de ploeg zondag op bezoek bij Nemelaer uit Haaren.

2e / 3e klasse zondag
Twee Zaanse ploegen gaan proberen alsnog promotie naar de 2e klasse af te dwingen. Hercules Zaandam dat lang op de 1e plaats in de competitie stond, zal thuis de rug moeten rechten tegen Medemblik. SVA dat zich als nummer 6 knap voor de nacompetitie wist te plaatsen gaat op bezoek bij Grasshoppers. De winnaars plaatsen zich voor de finale ronde.  

3e / 4e klasse zondag
Rood Wit Zaanstad speelt zondag thuis tegen TABA uit Amsterdam. Dit is de enige wedstrijd in de voorronde en de winnaar plaatst zich direct voor de finale ronde op 19 juni. Westzaan is al geplaatst voor deze finale ronde en zal daar volgende week in uitkomen tegen Ankaraspor. De winnaars van de finale komen volgend seizoen uit in de 3e klasse.   

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *