Blindenstrook sneuvelt door werk aan ‘parkheuvels’

Op de plek achter het station Zaandam waar een tijdelijke groenvoorziening met ‘parkheuvels’ moet komen, wordt fors gewerkt.

De blindenstrook is door die werkzaamheden veranderd in een parkeerplaats. Slechtzienden stuiten nu op een hek op hun route.

Is dat eigenlijk wel nodig? Op de overzichtsfoto is te zien dat die blindenstrook helemaal niet afgesloten had hoeven te worden. En die busjes kunnen echt wel een stukje verderop parkeren.

De woordvoerder van wethouder Gerard Slegers reageerde geschrokken, “ai, dat is niet de bedoeling'”en ging het onmiddellijk uitzoeken. Met resultaat binnen 5 minuten: de zaak is ‘opgeschaald’ en de toezichthouder gaat meteen aan het werk om de route te herstellen.

Valentijn Sessink maakte de foto’s en ons opmerkzaam op deze misstand. Eind februari schreven we over de aanleg van de ‘parkheuvels’.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Als ze die vieze plakzuil en de prullenbak ernaast eindelijk eens weg zouden halen, dan zou de geleidestrook gewoon rechtdoor naar de oversteekplaats kunnen lopen. Dat lijkt me voor blinden een stuk makkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *