Bloemenzaak weg van Gedempte Gracht

R&R-flowers heeft de vestiging op de Gedempte Gracht in Zaandam gesloten. Dit ’type winkel’ zou niet meer in het centrum van Zaandam passen.

Het bedrijf heeft ook vestigingen in Wormer aan de Dorpsstraat 28 en in Assendelft (. Die winkels blijven wel open. R&R is in augustus 2000 begonnen.

Volgens de brief aan de klanten van eigenaren Roel en Renate (R&R) van Velzen “is helaas gebleken dat ons type winkel niet meer past in het Zaanse stadshart” (foto Jeanette Rep).

In het Gemeentearchief is een foto uit 2012 te vinden, van de bouw van de kiosken, het moet om ‘Het Sluishuis’ gaan, een ” juweeltje van Zaanse houtbouw aan de Gedempte Gracht” alsdus de tekst:

“Authentieke houtbouw, traditionele Zaanse ontwerpen van Han van Leeuwen uit Koog aan de Zaan. De uitwerking werd verzorgd door Kentie en Partners Architekten. De kiosken gaan als verkooppunt dienen. Bijvoorbeeld als horecavoorziening, voor bloemenverkoop, kranten en tijdschriften enzovoort. De gemeente gaat ze exploiteren om zo greep op de kwaliteit te houden.”

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Tartino

  Op zich is dit geen verrassing.
  Gemeente Zaanstad is vrij aggressief in het stadshart; zij willen alleen maar “lifestyle” winkels, in praktijk kleding winkels.

  Toch jammer voor de diversiteit.

 • Ton

  Jammer was een fraai gezicht en bloemen en plantjes horen in het het stadshart het word anders zo doods

 • Han

  Ontzettend jammer gaf het centrum net dat beetje extra fleur de uitspanning buiten werd je vrolijk van

 • Ria Kroes Mohrs

  Zonde dat het BloemenHuisje de vermoedelijke Omzetsnelheid niet haalt om deze huur te betalen ik wens hun veel succes waar zij nog wel twee winkels hebben. Tien jaar terug was er een wildgroei van bloemenzaken. Als ik mijn eigen neem koop ik bloemen in mijn woonomgeving of als ik onderweg ben waar ik de bloemen wil geven.

 • Laurijssen

  Het zogenaamde Stads(?!)hart wordt steeds meer een eenheidsworst. Het Rozenhof is ook al zo goed als ten gronde. Ten behoeve waarvan eigenlijk?

  In plaats van je druk te maken om – verkeerd – gestalde fietsen zou Zaanstad haar aandacht beter vestigen op het probleem van verval in dat zogenaamde Stadshart.

 • Marijke habernickel

  De gemeente schiet wel erg door. Maak het centrum maar een doods gebeuren met dit beleid

 • Linda

  Echt jammer zo’n kleurrijk winkeltje weg!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *