Blokker sluit winkels, verkoopt Xenos, Big Bazar, Leen Bakker en Intertoys

Winkelketen Blokker gaat in de komende twee jaar saneren. De NOS meldt dat honderd “slecht lopende en verlieslatende Blokker-winkels” zullen sluiten. De reorganisatie kost 1900 voltijdbanen.

De ketens Xenos, Big Bazar, Leen Bakker en Intertoys – ook eigendom van Blokker – gaan in de verkoop. De 100 Marskramer-winkels gaan dicht.

In de Zaanstreek zijn nu nog 15 winkels van de Blokker-merken.

In april 2016 werd al een eerste sanering aangekondigd, samen met een grootscheepse formule-wijziging van bestaande winkels. Van de 620 Blokker-winkels blijven er zo’n 400 over. Welke vestigingen dicht gaan is niet bekend gemaakt.

In de Zaanstreek zijn zeven Blokkerwinkels, in Zaandam (Gedempte Gracht, Vermiljoenweg), Koog a/d Zaan (Molenwerf), Wormerveer (Marktplein), Wormer (Dorpsstraat), Assendelft (Kaaikhof) en Krommenie (Zuiderhoofdstraat).

Intertoys (en Bart Smit – een keten die nu al geïntegreerd wordt in Intertoys) zit in de Zaanstreek op de Westzijde 36, aan de Gedempte Gracht 32, in Koog a/d Zaan in de Raadhuisstraat 70-72, in Wormerveer aan de Zaanweg 99 en aan de Zuiderhoofdstraat 41 in Krommenie.

Leen Bakker is gevestigd aan de Pieter Ghijssenlaan 23 in Zaandam.

De enige Xenos in de Zaanstreek zit aan de Westzijde 28-30 in Zaandam.

Big Bazar in Zaandam, aan de Westzijde 40, is onlangs gesloten. In Wormer is een vestiging aan de Kemphaanstraat 2B.

In de Zaanstreek zijn geen Marskramer-vestigingen meer nadat de winkel in het Rozenhof in januari 2013 werd gesloten. Marskramer gaat wel door als franchise-bedrijf.

Foto boven: de nieuwe Blokker-vestiging aan de Gedempte Gracht in Zaandam (foto Orkaan).

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Ruud Pauw

  Hoe minder keten winkels, hoe gezelliger het wordt.

 • Marianne Monnier

  Sluiting kost 1600 voltijdbanen. Veel vrouwen, veel part-time.
  Is dat gezellig? Nee, geen reden tot vreugde.

 • Jaap

  Tja, we kopen nu eenmaal tegenwoordig liever op internet voor een paar euro’s goedkoper en beginnen nu de gevolgen hiervan te ondervinden.
  Dit soort winkels trekken toch voor een vrij fors gedeelte het winkelend publiek met als gevolg dat dit zal afnemen. Gevolg daarvan zal zijn dat ook de kleinere winkels het loodje zullen leggen = leegstand = verpaupering van de winkelcentra.
  Je ziet het overal gebeuren. Dat zijn dan de ” zegeningen ” van datzelfde internet.
  Ik zou zeggen, mensen wordt eens wakker en denk er eens over na.
  Is het nou zo’n probleem om even op de fiets te stappen en een ” echte ” winkel te bezoeken i.p.v. vanaf de bank op internet te bestellen, niet goed, weer terug te sturen enz ? Dat doet het milieu ook geen goed.
  Ruilen kan in de winkel ook hoor maar ja, kost wel wat van je tijd maar zo kom je nog eens buiten en spreek je nog eens iemand. Ook mooi meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *