BMW vliegt tijdens rit in brand

In de nacht van zondag op maandag is omstreeks 01.30 uur een BMW op de Leeghwaterweg (N515) Zaandam spontaan in brand gevlogen tijdens het rijden. De bestuurder zag vonken uit het dashboard komen. Hij heeft direct geprobeerd om deze uit te slaan en de auto in de berm gezet.

Waardoor de auto in brand is gevlogen is niet helemaal duidelijk, maar hoogstwaarschijnlijk is er ergens in het dashboard kortsluiting ontstaan.

De politie, die snel ter plaatse was, heeft geprobeerd om de brand te blussen met drie poederblussers. Helaas lukte dat niet, de brand zat diep in het dashboard. Brandweer Zaandijk had een behoorlijke klus om de hitte en rook uit de auto te krijgen. Met een spuitlans is er 1500 liter water in het dashboard gespoten. Omdat deze lichtjes bleef roken heeft de brandweer de bluswagen weer gevuld met water. De brandweer moest meerdere delen van het dashboard verwijderen en heeft opnieuw een groot deel uit de wagen in de auto leeggespoten.

Uiteindelijk kon bergingsbedrijf Van der Eng pas om 03.15 uur de auto veilig takelen. De auto kan door de brand en het hiervoor benodigde bluswater als verloren worden beschouwd.

Voor de bestuurder van de BMW komt het verlies van zijn auto extra hard aan. Hij heeft tijdens de aardbeving in Turkije meerdere bekenden verloren. De afgelopen dagen is hij druk bezig geweest om van alles te regelen voor Turkije. Nu komt dit er bovenop en daar zat de bestuurder uiteraard niet op te wachten.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *