80 keer toeteren voor Bob Kaper!

De ‘Nederlandse Benny Goodman’, oprichter van The Beale Street Seven, klarinettist van het Flashback Quartet, sinds 1966 lid en sinds 1990 muzikaal leider van de Dutch Swing College Band, sinds 1999 ridder in de orde van Oranje Nassau… en vandaag 80 jaar!

Bob Kaper, een Zaankanter om trots op te zijn!

Bob werd op 19 juni 1939 in Zaandam geboren. Hij ging naar het Zaanlands Lyceum en bezoekt jazzconcerten die door de Swing Society Zaanstreek worden georganiseerd in de Waakzaamheid in Koog aan de Zaan. In 1957 richt hij The Beale Street Seven op, ze repeteren bij pianist Kees Waal thuis in de Jan de Wittestraat in Koog aan de Zaan. Het debuutoptreden is in de zaal De Wadden. Korte tijd is hij ook exploitant van de Waakzaamheid (Jazzhelden).

Filmpjes zat op YouTube.

Foto’s helemaal boven (Peter Wyssmüller/Jazz Tage Lenk) en onder (met lintje!) mochten we gebruiken van de Dutch Swing College Band. (Dank aan Jan Leguijt voor de tip). Onder de foto nog een historische verrassing…

Cis Koene deelde via Facebook deze lidmaatschapskaart (nr. 7) van de hr. Koene (Blauwepad 96, Zaandam) van de Beale Street Seven fanclub.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • bob cluwen

  bob,
  van harte gefeliciteerd!
  als grote fan wens ik je nog vele muzikale jaren in goede gezondheid en spreek de wens uit dat we nog vele jaren mogen ‘horen’.

  mijn vader sprak ooit de onvergetelijke woorden: “je stopt niet met spelen omdat je oud wordt, maar je wordt oud omdat je stopt met spelen”.

  dus als het half kan hoop ik dat je gewoon daargaat met spelen.

 • Jan Engelenberg

  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Anderhalve week nog horen spelen in Amsterdam. Grote klasse

 • Ger Atsma

  Groeten van Ger Atsma. Echtgenoot van Minke Poelman. Van de Pullman Sisters.
  Minke is in 1986 overleden. En was net 43 jaar geworden.
  Ik kwam U naam tegen en moest U een berichtje sturen.
  Met vriendelijke groet,en het allerbeste met U.
  Ger Atsma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *