Boek! De Zaan in stukkies

Meer dan twee jaar deelt Anneke van Dok haar hersenwerk met ons. In haar gepeperde, grappige stukjes geeft ze commentaar op gebeurtenissen in en rond de Zaanstreek.

Vanaf eergisteren zijn deze te koop, gebundeld en afgewisseld met hier en daar een vers. Een juweeltje met op de omslag een afbeelding van een krachtig olieverfschilderij van Peter de Rijcke.

Peter en Anneke zijn inmiddels beiden inwoner van Hoorn, maar ze blijven dol op de Zaanstreek en delen de liefde voor het landschap. Zij op de fiets, hij met de penseel.

Het boekje is voor € 16 verkrijgbaar bij Bruna aan de Damstraat in Zaandam en via avandok13@gmail.com.

Eerder bracht Anneke de romans Het jaar van de held, Het recht van de sterkste en Twee keer woordwaarde uit. Onder de noemer ‘non fictie’ schreef ze: Mores leren, Keulen: Kalifaat light (medeauteur) en Een jaar Orkaan.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • M Kuhn

    Ha, ik heb dus nog wat te lezen ! Heel jammer dat ik dit alles niet eerder heb ontdekt. Veel buiten de Zaanstreek gewerkt en gewoond. Dat zal het zijn. Wanneer ben je een echte Zaankanter ? Als kind vond ik het al een gemis, dat mijn ouders geen echte Zaankanters waren. Ik leer nog steeds Zaans bij. Na heel wat jaren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *