Boetes voor ijsbaan…

Van maandag 11 tot en met vrijdag 22 februari is in Poelenburg een tijdelijke schaatsbaan geopend. Gratis! Hoe kan dat?

De ijsbaan wordt betaald uit de boetes die voor het verkeerd aanbieden van afval zijn gegeven in Poelenburg en Peldersveld. Er zijn tot in 2018 rond de 700 boetes uitgedeeld.

Wijkwethouder Sanna Munnikendam bindt maandag om 9.15 uur als eerste de schaatsen onder* om de ijsbaan, samen met een schoolklas van Trias uit Krommenie, officieel te openen.

Wethouder Munnikendam:

“Naast hardere acties, zoals het preventief fouilleren en controle op vuiloverlast, besteden we ook aandacht aan leuke dingen in deze mooie wijken. We willen graag dat bewoners elkaar meer ontmoeten en meer betrokken zijn. We hopen dat mensen uit heel Zaanstad langskomen om te genieten van de ijsbaan en de gezelligheid”.

De week voor de voorjaarsvakantie zijn er tijdens schooltijden activiteiten voor kinderen van (basis)scholen in Poelenburg en Peldersveld. Daarna is de ijsbaan geopend voor iedereen. In de voorjaarsvakantie zijn er activiteiten als fun-ijshockey, schaatsles, ijsbowlen, sjoelen op het ijs en discoschaatsen. Voor kleintjes en minder ervaren schaatsers zijn er schaatshulpen. Op vrijdag 22 februari van 16.00 tot 21.00 uur is er een feestelijke afsluiting!

Het volledige programma en meer informatie is te vinden op sportbedrijfzaanstad.nl, bij de Lobelia, de Poelenburcht, de Tijstroom in Peldersveld en bij de ijsbaan zelf, die is aan de straat Poelenburg tussen de moskee en Centrum Jong.

In februari 2017 was er ook een ijsbaan, wij maakten toen dit filmpje:

* We hebben het nieuwtje uit een persbericht van de gemeente. Dat de wethouder zelf gaat schaatsen hebben we er zelf bij verzonnen. Ook het interview komt gewoon copy/paste uit het persbericht.

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *