De stakingen bij de distributiecentra van Albert Heijn gaan door. Het bod van Albert Heijn van 10 procent meer loon is door de bonden afgewezen.

De FNV wil dat de salarissen structureel omhooggaan met 14,3 procent, plus € 100 bruto per maand. Eerder bood Albert Heijn 6 procent meer salaris in april 2023 en 2 procent per januari.

De vakbonden willen ook niet dat er aan de toeslagen getornd wordt. Nieuw personeel krijgt nu minder voor het werken op zondag. Albert Heijn zou ook parttimers die van rooster veranderen minder willen gaan betalen volgens de vakbond. Bij de distributiecentra van Albert Heijn werken in totaal zo’n 4.000 mensen op de locaties in Geldermalsen, Hoorn, Pijnacker, Tilburg, Zaandam en Zwolle aldus de FNV.

Vakbond FNV stelt ook dat uitzendkrachten geïntimeerd en bedreigd worden door hun werkgevers om toch door te werken bij de stakingen.

We namen een kijkje bij de AH’s in de buurt en zagen dat de schappen wel een beetje leegraakten, vooral bij de versproducten. “Niet leverbaar” is overigens niet de boodschap van AH, de supermarkt geeft de voorkeur aan “Binnenkort weer verkrijgbaar”.

Lees ook: