Boomtoppers! Kogerveld Actief toch nog een beetje actief 📸

Een half jaar geleden leek Kogerveld Actief nog te stoppen, „maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan”, aldus de frontvrouw van het collectief Carola Korsse. Dit weekend stonden ze, met hulp van donaties van de Odd Fellows en de Dekamarkt en meerdere vrijwilligers, in de speeltuin aan de Hondsdrafweg om circa 100 kinderen een mooie dag te bezorgen. 

De kinderen in de „aandachtswijk” konden zondag begeleid klimmen en klauteren in de bomen in de speeltuin. Vrijwilliger Vincent van Aalstede, hovenier en boomspecialist, kwam speciaal uit Aalsmeer om met professioneel klimtuig de kinderen, die in lange rijen stonden te wachten, tot grote hoogtes (12 meter) te brengen. Iedereen die de boom durfde te trotseren, kreeg een speciale boomtopper certificaat.

Daarnaast stond er een heuse stormbaan klaar, zodat de kinderen hun energie kwijt konden. Dankzij de Dekamarkt, die bananen, zakjes chips en drinken doneerde, konden de kinderen tijdens al de inspanningen iets eten en drinken. 

„Het is een prachtige dag om op terug te kijken”, vertelt Carola later. „En dat hebben we allemaal te danken aan onze vrijwilligers Vincent, Mirte, Dewi en Inez, die hielpen bij het boomklimmen en de donaties van Odd Felows, de Dekamarkt en de mensen van de buurt, het zijn toppers. De saamhorigheid aan de Hondsdrafweg is hartverwarmend.”

De dag eindigde met een barbecue. Carola gaat door? ‘We gaan niet meer zo veel evenementen organiseren zoals we vroeger deden, maar dit zijn dingen die we af en toe zullen blijven doen.’

Door: Remi Kerkhoven, foto’s en informatie van Carola Korsse en Orkaan-archief

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *