Bootveiling: Het Blauwe Bootje 

Bootveiling verkoopt in opdracht van Zaanstad verweesde boten. De veilingsite schrijft dat het om ‘grachtenboten’ gaat. Maar daarmee doen ze het assortiment tekort. 

Wij hebben een selectie gemaakt voor jou. De komende week zetten we elke dag een parel in de etalage. Doe er je voordeel mee. Gisteren wezen we je op Orion, vandaag hebben we misschien iets nóg mooiers:

Het Blauwe Bootje

Het Blauwe Bootje 

Zaanstad heeft het Blauwe Huis. Claude Monet schilderde ‘La Maison Bleue’ in 1871. De bijzondere kleur van dat huis komt exact overeen met dat van de ruime kuip van de tobbe die achterbleef aan de Zaanse kade. Monet had er eeuwig spijt van dat het schilderij verkocht werd, maar jij krijgt de kans de eigenaar van dit drijvende blauw te worden. Je kan ermee varen, maar er ook in badderen. Een jaloersmakende blikvanger voor in je tuin, aan je steiger of in je badkamer. Mensen hebben meer spijt van wat ze niet deden dan van wat ze wel doen: wees geen Monet. 

Momenteel is er niets geboden, maar de biedingen starten bij 25 euro.

Op zaterdag 26 Maart 2022 tussen 09:00 en 11:00 uur kan je komen kijken en de veiling sluit op 28 maart. 

Deel dit artikel:

3 reacties op Bootveiling: Het Blauwe Bootje 

  1. Simone Ronchetti schreef:

    De kleur blauw is de enige overeenkomst met Monet ;-). Claude voer rond in een houten boot. We hebben er een en een Zaanse jol, maar bezint eer gij begint. Stichting Monet in Zaandam kan beide boten niet (meer) onderhouden.

  2. Jan v/d Broek schreef:

    Andere Zaanse connectie:
    De blauwe schuit is het achtste studioalbum van de Nederlandse band De Dijk

    https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Blauwe_Schuit_(album)

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.