Bouw Et Buut / Westerkim hervat

Na ruim een half jaar zijn de werkzaamheden aan de nieuwbouw van basisscholen Et Buut en Westerkim hervat.

Sinds de zomer lag het werk stil wegens een conflict tussen de bouwer ADS en Zaan Primair.

Zaan Primair maakte het goede nieuws bekend via haar website. Wanneer het werk af is, kunnen ze nog niet zeggen. Zeker is wel dat de geplande oplevering in de zomer van dit jaar, niet gehaald gaat worden. In september moeten de kinderen nog steeds naar hun ‘oude’ school.

Over de aard van het conflict en de oplossing zijn geen mededelingen gedaan, de scholenbesturen, de gemeente en de aannemer hebben “intensief met elkaar overlegd”.

In februari 2019 kreeg ADS de opdracht voor de nieuwbouw van IKC Overtuinen. In de school komen openbare basisschool Et Buut en christelijke basisschool Westerkim, een buitenschoolse opvang en een gymzaal.

Voor de zomervakantie 2020 had het gebouw opgeleverd moeten worden, maar als snel ontstaat er tussen aannemer en Zaan Primair “een verschil van inzicht over de rolverdeling en verantwoordelijkheden bij de uitwerking van de constructieve uitgangspunten van het gebouw” aldus Zaanstad. In september 2019 escaleert het conflict waarbij Zaan Primair en ADS zich “laten bijstaan door externe partijen.”

Lees hier ons dossier over de slepende affaire. Foto De Orkaan: bouwplaats maandagmiddag 6 april.

et buut westerkim 6 april 2020

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *