Bouwen bij Babbels (vh. La Bamba)

Zaanstad heeft een aanvraag voor een omgevingsvergunning binnen gekregen om het café aan de Noorderhoofdstraat 48 in Krommenie te verbouwen tot appartementen en werkruimte.

In het café was Babbels tijdelijk gevestigd nadat het café aan de Noorderhoofdstraat 143 in 2017 was afgebrand.

Babbels was al sinds de zomer van 2019 gesloten. In het pand zat daarvoor het legendarische café La Bamba.

In de voormalige pastorie van de Doopsgezinde Gemeente zat eerst het café van Dirk Dekker, later werd het café-dancing La Bamba en nog later eventjes ‘Shooters’ voordat La Bamba kort terugkeerde en opgevolgd werd door Babbels.

La Bamba was een begrip, vooral door de artiesten die er optraden: The Teckels, Don’t Know, de Maskers, The Golden Earrings, Boudewijn de Groot, Louis van Dijk, Van Morrison…

De plannen voor appartementen en een kantoor lagen er al langer, maar nu is dus de eerste stap gezet op weg naar de vergunning.

Foto: Google Streetview (2016).

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Rene Minnebo

    Mijn pa kwam daar vroeger al in de jaren 60 toen het la bamba heette. Veel mooie verhalen over gehoord. Wel fijn dat het pand blijft bestaan als geheel. Dat het intern een andere functie krijgt vind ik niet erg. Er is al genoeg gesloopt in het oude deel van Krommenie met als gevolg dat er afschuwelijke gebouwen voor terug komen. Neem de plek waar Bootsman zat met zijn meubel winkel. Dat zijn toch afgrijselijke appartement gebouwen.

    Ik weet dat ze intern al flink bezig zijn in het gebouw, vooral het strippen van de muren was een heel karwei want er zat laag over laag aan isolatie, dan praat je niet over centimeters maar meer in tientallen centimeters dikke isolatie en afwerking.

  • Dennis Lieffering

    Waar is Cheers in het geheel..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *