Bouwer Zaanbrug pas ‘in de zomer’ bekend

In oktober 2018 sloot de inschrijving voor het bouwen van de Zaanbrug tussen Wormer en Wormerveer. Eind februari zou bekend worden wie de brug zou mogen bouwen.

Dat gaat dus niet lukken, de aanbesteding is ’tijdelijk opgeschort’ en de aanbesteding nog niet afgerond. De provincie verwacht dat “in de loop van de zomer 2019” bekend zal worden wie de brug mag bouwen.

Dat wordt duidelijk uit antwoorden op vragen van de POV over de bouw van de brug.

Volgens de Provincie Noord-Holland (die de bouw heeft aanbesteed) is het uitstel het gevolg van “inlichtingenrondes en en voortschrijdend inzicht” en het besluit om “een deel van de tijdelijke verkeersmaatregelen gedeeltelijk anders uit te voeren”.

Het stelt allemaal niks voor volgens de Provincie (‘een deel van een gedeelte’): “per saldo wijzigt er niets.” Ook de “netto beschikbare calculatietijd van de aannemers [wordt] niet negatief beïnvloed.” Bovendien blijft “de aanbesteding binnen de vastgestelde en beschikbare budgetten.”

Waarom dat dan tot een half jaar uitstel leidt, blijft onduidelijk. Alhoewel…

“Mocht er tussentijds een aanleiding zijn waarbij er buiten de vastgestelde kaders getreden moet worden dan wordt dit vooraf opnieuw voorgelegd aan de gemeenteraad.”

Harrie van der Laan, fractievoorzitter POV Zaanstad en Jan Boer van de POV Wormerland zijn niet tevreden. Ze willen weten waarom het zo lang heeft geduurd, wat het ‘voortschrijdend inzicht’ is, welke andere verkeersmaatregelen er genomen worden en waarom B&W niet zelf met niet nieuws naar de raad zijn gekomen.

Vorig jaar oktober maakte Zaanstad bekend hoe een deel van de tijdelijke verkeersmaatregelen eruit zouden zien: de Ned Benedictweg in Wormerveer wordt voor een periode van twee jaar verbreed.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *