Brabants Dagblad: Zaanstad kaapte Hamming voor neus van Den Bosch weg

Volgens het Brabants Dagblad was Jan Hamming, de nieuwe burgemeester van Zaanstad, niet alleen favoriet in deze gemeente, maar stond hij ook nr. 1 op de voordracht in Den Bosch.

De nieuwe burgemeester van Den Bosch, Jack Mikkers (burgemeester van Veldhoven), stond tweede op de voordracht in de Brabantse hoofdstad. Dat werd maandag om 9 uur bekend gemaakt, enkele uren nadat Hamming had gehoord bij Zaanstad op nr. 1 stond.

Maandagmiddag trok Hamming zijn kandidatuur voor Den Bosch “om persoonlijke redenen” in. Op dat moment had hij gehoord dat hij in Zaanstad voorgedragen zou worden. Hamming zou volgens de krant niet weten dat hij ook Den Bosch op nr. 1 stond.

Het Brabants Dagblad zegt zich te baseren op verschillende bronnen. Naar dit ‘lek’ moet volgen het CDA in Den Bosch onmiddellijk onderzoek gedaan worden.

Ook in Zaanstad heeft de procedure tot vragen geleid. DZ en POV willen weten of Hamming al voorafgaand aan de geheime raadsvergadering waarin hij werd voorgedragen te horen zou hebben gekregen dat hij in Zaanstad op nr. 1 zou komen. Als dat het geval zou zijn heeft iemand uit de vertrouwenscommissie gelekt. POV en DZ wilden niet in de commissie.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *