Brand in bedrijfspand mogelijk door wietplantage, Wormerveer

Donderdagochtend – 23 februari – is er rond 10.00 uur brand uitgebroken in een bedrijfspand aan de Samsonweg in Wormerveer. Bij het blussen kwam aan het licht dat er een wietplantage van ongeveer 200 planten in het gebouw zat.

Er was sprake van flinke rookontwikkeling. Daarom werd er opgeschaald naar ‘grote brand’. De brandweer had de vlammen vrij snel onder controle, waarbij ook de rookontwikkeling afnam. De units werden geventileerd, waarbij ook gebruik werd gemaakt van de venturi-methode. Hierbij wordt water uit het raam gespoten, waardoor er rook uit de ruimte wordt onttrokken. 

De Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft bevestigd dat de situatie inmiddels onder controle is en dat naastgelegen panden worden gecontroleerd. Het pand heeft aanzienlijke schade opgelopen. De omliggende units hebben veel rookschade. Stichting Salvage is ter plaatse om te helpen met de afhandeling.

De huurder van het pand wordt onderzocht op betrokkenheid, maar er is nog niemand gearresteerd. De hennepplanten zijn in beslag genomen en worden vernietigd en de kweekapparatuur is onherstelbaar beschadigd geraakt tijdens de brand. De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *