Brand in kelderruimte van De Bedrijvigebij, Zaandam 

Maandagavond – 27 maart – is er omstreeks 21.15 uur brand ontstaan in de kelderruimte van De Bedrijvigebij aan de Nicolaes Maesstraat in Zaandam. In het oude schoolgebouw worden kantoor- en bedrijfsruimten verhuurd. Op het moment van de brand was er niemand aanwezig. 

Het pand is zeer groot en omdat het uit zeer veel units bestaat heeft de brandweer snel opgeschaald naar ‘grote brand’. Bij het naar binnentreden van de kelder stond het helemaal vol met rook en was het zicht slecht. Een brandweerman is op een steile helling door zijn enkel gegaan en hierbij gewond geraakt. Hij is ter plaatse in de ambulance behandeld. 

De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse en had de brand snel onder controle. Wel was er door de brand al een waterleiding gesprongen, waardoor de hele kelder blank staat. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Mogelijk zou het te maken kunnen hebben met elektronica.

Het pand is geventileerd en er is door de brandweer gecontroleerd of de Co-waarde weer goed is, zodat het pand weer vrijgegeven kon worden. Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen was maandagavond eveneens aanwezig.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *