Brand wietplantage Kepplerstraat – Update: pand half jaar dicht

Vanmorgen vroeg is brand uitgebroken In het pand van Para Sempre Portugal aan de Kepplerstraat 86 in Zaandam. Bij de bluswerkzaamheden werd een hennepkwekerij aangetroffen.

Een politieagent moest naar het ziekenhuis nadat hij door een hond van één van de omstanders was gebeten. De vier leden van het gezin dat boven de winkel woont zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.


UPDATE 19/9/2017: Op last van burgemeester Vreeman is het pand aan de Kepplerstraat in Zaandam gesloten voor de duur van zes maanden. De sluiting vonden plaats op grond van artikel 13b Opiumwet. In het voormalige winkelpand werd vorige maand na een brand een hennepkwekerij met in totaal 474 planten aangetroffen. De hennepkwekerij bleek de oorzaak van de brand te zijn. Gelet op het ontstane brandgevaar en met het oog op het herstel van de openbare orde, heeft de burgemeester besloten tot sluiting van het pand. (bron: gemeente Zaanstad)


De foto boven is genomen door Nicky Drost en werd eerst geplaatst op de Facebook-pagina Je bent Zaankanter als… De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt aldus de Veiligheidsregio. De bewoners van de omringende huizen mogen inmiddels weer naar huis.

Voordat de Portugsese supermarkt er zat, was het de groentewinkel van Schenk. Hieronder de winkel in betere tijden (januari 2016).

De wietkaart.

Deel dit artikel:

7 reacties op Brand wietplantage Kepplerstraat – Update: pand half jaar dicht

 1. hans van loo schreef:

  En niemand had het eerder door…..opmerkelijk.

 2. Czaar Peter schreef:

  Zeer opmerkelijk, wat ik ook zo raar vind dat ik dat ik bij Albert Heijn nog nooit een wietplantage heb kunnen bespeuren

 3. Nelson schreef:

  De winkel Para Semper Portugal sins januari 2017 bestaat niet meer. In de winkelpand was nu in bezet een cateringbedrijf.

 4. peter schreef:

  Na de groenteboer Jaap Schenk en dat is al heel lang terug hebben er meerdere bedrijfjes in gezeten waarvan enkele na een brand gesloten zijn. Toeval???

 5. luttik schreef:

  Sowieso jammer van als die hennepplantjes.
  En ik denk dat Peter gelijk heeft met vaker brandjes.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *