Brandstichter kraakpand Savornin Lohmanstraat in beeld

De politie heeft beelden vrijgegeven van een man die vermoedelijk de brand in het kraakpand in de Savornin Lohmanstraat in Zaandam heeft gesticht.

In de vroege ochtend van zondag 14 augustus omstreeks 03.00 uur, brak er brand uit in het kraakpand. Een vrouw die lag te slapen in de woning kon ter ternauwernood aan de vlammen ontsnappen

Op de foto’s is te zien dat een man in de richting van een woning aan de A.F. de Savornin Lohmanstraat loopt. In zijn hand heeft hij een opvallende zwart-wit geblokte plastic tas. Vijf minuten later loopt hij met versnelde pas terug, via de Dominee Baxstraat in de richting van de Peperstraat, terwijl bij de woning brand is gesticht. De plastic tas van de man is op het tweede beeld aanmerkelijk leger. Wie herkent deze man?

“De man heeft een lichte huidskleur en een normaal postuur. Hij heeft geen of zeer kort hoofdhaar. Hij is gekleed in een zwart vest en een grijs shirt daaronder. Verder draagt hij een blauwe korte sportbroek en donkerkleurige schoenen. 

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de brandstichting betrokken is dan horen wij dat graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt nog steeds graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2022166047. “

Op de website van de politie meer foto’s (onderstaande is de duidelijkste)

Lees ook:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *