Breaking! Geen bekeuring voor fietsen zonder licht!

Wie vanavond (zonder licht!) langs het Zaantheater fietst tussen 17:30 en 20:30 krijgt geen bekeuring!

Sterker nog: je krijgt gratis lampjes, misschien wel van verkeerswethouder Gerard Slegers, die altijd wel te porren is voor een fijn fotomomentje!

(Tip van De Orkaan: je kan daar ook op elk ander moment lichtloos fietsen zonder een bekeuring te krijgen. Dat zien we dagelijks permanent gedemonstreerd worden. Alleen… helaas… je krijgt dan geen gratis fietslampje…)

Volgens Zaanstad is het een actie in het kader van de “Ik val op! campagne”:

“fietsen zonder licht is gevaarlijk en daarom delen de gemeente Zaanstad en de Vervoerregio Amsterdam op 17 november gratis lampjes uit in de buurt van de Dam in Zaandam. Via deze actie vragen we aandacht voor de verkeersveiligheid. Ook zorgt een fietsDJ voor goede muziek. Kom je ook langs?”

Gratis lampjes, geen bekeuring en een fietsDJ… wij kunnen niet wachten om door de “fel verlichte fietsfuik” te scheuren.

Wethouder Mobiliteit, Gerard Slegers:

“Goede verlichting is van levensbelang. Omdat je dan zelf beter ziet maar ook voor de andere weggebruikers. Voor een automobilist zijn fietsers zonder verlichting in het donker vaak erg slecht te zien. Bescherm jezelf en je medeweggebruikers en zorg voor goede verlichting!”

Naast dit evenement bij de Dam zijn er ook acties op een aantal scholen om aandacht te besteden aan het belang van goede fietsverlichting. Zoals de Fix Your Bike actie waar een fietsenmaker fietsen repareert en een film die getoond wordt op scholen waarop je kunt zien hoe slecht automobilisten fietsers zonder verlichting zien. (De foto is van een van die acteis)

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Ik fiets er dagelijks langs en een of twee keer per jaar is er fietslampjes controle. Dat is niet heel vaak maar ze doen het wel.

  • hans van loo

   Een korte wandeling in de vroege avonduren leert dat een niet onaanzienlijk aantal fietsers geen verlichting voert en er dus getuigenis van afleggen dat ze graag pap in het ziekenhuis zouden willen eten.Helemaal vervelend is het voor je als je als automobilist met zo’n beschermde weggebruiker in botsing komt.
   Je bent een rund als je met vuurwerk stunt,hetzelfde ben je als je zonder verlichting rijdt.
   De dames en heren van het politiewezen zouden bij een controle beslist hun maandelijkse kwantum aan verbalen kunnen bereiken.

 • Willemsen

  Goed initiatief doch dit hoeft toch niet gratis te zijn maar vraag een kleine donatie desnoods voor een goed doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *