Brokking-plannen (Zaans Pijl) bekijken? Inloopavond op 19/9

Het ontwerpbestemmingsplan Zaans Pijl – het voormalige Brokkingterrein aan de Noorddijk 99 en 100 in Wormerveer, ligt vanaf vandaag t/m 4 oktober ter inzage bij de gemeente Zaanstad.

Het plan – inclusief bijlagen en Milieueffectrapport 956 pagina’s dik – is ook online in te zien via de website van de gemeente.

Op 19 september is er van 19:00 – 21:00 uur een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan in buurtcentrum De Lorzie, Marktplein 3 te Wormerveer. Daar kunnen ook vragen gesteld worden.

Op het terrein moet nieuwbouw komen. Zaanstad heeft aangekondigd in bestemmingsplan maximaal 180 woningen te plannen. Het gaat om appartementen in de fabriek en grondgebonden woningen op de rest van het terrein.

Aanvankelijk was er sprake van 150 woningen maar dat is naar boven bijgesteld. Het verschil zit in de appartementen, dat worden er 100 of maximaal 130.

Het plan wordt begeleid door de Haagse ontwikkelaar Local in opdracht van veevoederbedrijf De Heus dat in de jaren negentig de fabriek buiten werking stelde.

Er komen maatregelen ter bescherming van vleermuis, woelmuis en kerkuil. De Noorddijk moet 30-km weg worden.


Lees hier alles wat De Orkaan tot dusver over het Brokkingterrein schreef.


Hier moet de nieuwbouw komen (foto uit bestemmingsplan)

Een schematische weergave van de nieuwbouw.

En zo zag het er in de jaren ’30 uit.

En zo moet het worden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *