Brugdrama bij Raad Zaanstad

Morgenavond (donderdag 19 september) komt het brugdrama bij de Bernhardbrug aan de orde tijdens een ‘technische sessie veiligheid brugbediening’ bij het Zaanstad Beraad.

Twee leden van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn aanwezig om vragen over het rapport van de Onderzoeksraad te beantwoorden. In dat rapport werd stevige kritiek geleverd op Zaanstad wegens het traag opvolgen van aanbevelingen van het rapport over de Den Uylbrug.

Tijdens de bijeenkomst wordt een presentaties gegeven door Gerben Heslinga van het bureau Intermedion over Integrale Veiligheidsmethodiek bij beweegbare bruggen. Heslinga is de ontwikkelaar van deze methodiek.

Alfred van Wincoop van het bureau Intergo geeft een presentatie over het ‘Programma van eisen Zicht bruggen, Uniform Bedienconcept, Attentieknoppen en Gele Vlak Evaluatie’.

Ron Smits en Erwin Medendorp van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zullen zijn tijdens de technische sessie aanwezig. Zij zijn nauw betrokken bij het onderzoek geweest. Zij zullen geen toelichting op het rapport geven, maar kunnen vragen over het rapport beantwoorden.

De bijeenkomst in het Stadhuis begint om 18:30. Ook Gerard Slegers, de verantwoordelijke wethouder, is aanwezig.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Rienk Spiekstra

    Donderdag de 19e is een bijeenkomst ter informatie. Voor de bespreking en debat is inmiddels bekend geworden dat dat donderdag 26 september 19.30 uur zal zijn ( zie https://zaanstad.raadsinformatie.nl/dashboard). Gister is dit in het schema duidelijk geworden al staat de reden van de extra vergadering er nog niet bij. Het zal nog wel formeel moeten worden vastgesteld, maar staat hier niet zomaar. De bespreking van de onderwerpen die voor 26 september stonden gepland vindt nu plaats op 24 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *