Buren mogen “meedenken en -praten” over Hembrugterrein

Omwonenden van het Hembrugterrein mogen meedenken en meepraten over het omgevingsplan Nieuw Hembrug.

Zaanstad wil de wensen, ideeën en zorgen inventariseren van mensen die in en om het gebied wonen of werken.

Op 14 februari is de startbijeenkomst voor omwonenden. Daarna volgt een ronde voor bedrijven. Ook is het mogelijk om online advies te geven en meningen uit te wisselen.

Lees ook: Verkoop Hembrugterrein (met verkoopfilmpje).

Wethouder Dennis Straat zegt in een persbericht van de gemeente:

“We willen de gebruikers van het Hembrugterrein bij de opstelling van het omgevingsplan centraal stellen (…) het is een karakteristiek gebied, met bos, met monumenten, met creatieve maakindustrie. Met dat karakter willen we bij de verdere ontwikkeling als gemengd gebied zorgvuldig omgaan.”

De planning is dat het ontwerp-omgevingsplan medio 2017 in inspraak wordt gebracht, zodat het omgevingsplan Nieuw Hembrug eind 2017 kan worden vastgesteld.

Lees ook: Bouwen op Hembrugterrein: hoeveel, waar en hoe hoog?

Eén van de zorgen betreft in ieder geval de bomen op het terrein, GroenLinks en POV heb vragen gesteld over de bescherming van het ‘plofbos’ op het Hembrugterrein.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • yede

  als we nu toch gaan bouwen. waarom dan niet groots. verplaats alle molens en huisjes van de zaanse schans naar de oever van het noordzee kanaal en de zaan. dat is gelijk een blikvanger voor alle cruiseboten riching de cruise terminal. en er staan vast wel wat oude fabriekshalen leeg voor de inrichting van het zaansmuseum plus veel ruimte voor het molenmuseum nieuwe stijl hoeft dat ook niet gebouwd te worden op de zaanse schans nog makkelijker te bereiken per fiets en de pont. kunnen de plannen van de wijk die nooit gebouwd werd daar ook weer eens uit de la gehaald worden de school staat er al jaren 🙂 het plof bos sluit mooi aan bij de houtzaagmolens poelenburg en het jonge schaap en elk jaar met de jaarwisseling een mega groot vuurwerk staat het Zaandam gelijk op de kaart elk jaar weer zie de harbour bridge in sidney huizen bouw kan wel elders in zaandam toch?

 • Medio maart 2017 organiseert Babel, Zaans architectuurplatform, een openbaar debat bijeenkomst over de woningbouw op het Hembrugterrein onder de titel “dan maar de lucht in?”
  Een debat met architecten en stedenbouwers, vanuit verschillende invalshoeken. Een debat met de Zaankanters, die graag een aantrekkelijk Hembrugterrein als nieuwe stadswijk zien ontstaan. Een debat met marktpartijen, die mogelijk geïnteresseerd zijn in het terrein.
  Binnenkort meer nieuws: datum, plaats, sprekers en programma op
  http://www.stichting-babel.nl

 • Martijn

  Wie worden er hier als buren gezien? Ik woon net aan de andere kant van de Den Uylweg en kijk op het bos, maar heb geen uitnodiging gezien. Aan deze kant van de weg staat nog een klein stukje van het oorspronkelijke ‘oerbos’, maar daar wordt bij elke bouw (fietsbrug) en renovatie (riool en herinrichting) een stukje van weg gehaald. Zo gaat het ook aan de Hembrugkant. Wat mij betreft worden er tien kleine boompjes geplant bij kap van elke grote boom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *