Burgemeester Hamming sluit Hotel Zaandijk, Ristorante Il Mulino

Hotel Zaandijk, Ristorante Il Mulino, aan de Lagedijk in Zaandijk, tegenover de Zaanse Schans, is per direct tijdelijk gesloten op last van burgemeester Hamming.

De afgelopen nacht, vond er een explosie plaats nadat iemand iets heeft neergelegd wat is ontploft.

Zaanstad laat weten:

‘de politie doet onderzoek naar de toedracht. Met de sluiting wil de burgemeester de veiligheid van de directe omgeving van het pand waarborgen. De sluiting is initieel voor vier weken (op grond van de APV) en kan worden verlengd.’

De Vader van Leyena

 

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Mmm,de veiligheid van de directe omgeving waarborgen.
  Lijkt een nette verklaring voor dat ze meer weten / dat er wel iets vreemds aan de hand is ?
  Normaal zou het zo snel mogelijk bouwen zijn juist nu in het hoogseizoen dacht ik zo maar.
  Afwachten.

 • A. Harmens

  Zo kun je dus bij elk bedrijf een handgranaat leggen. Hamming sluit het daarna voor (on)bepaalde tijd. Bedankt voor de tip.

 • Egbert Visser

  De burgemeester doet het voor sommigen nooit goed, nu gaat de tent voor minimaal 4 weken dicht maar als het hotel was opengebleven er er zou weer wat gebeuren dan is het ook niet goed.
  Nu heeft de politie 4 weken de tijd om deze misdaad proberen op te lossem

 • Piet Schoone

  Dat is een goed idee. Stel je hebt een probleem met een zaak of persoon dan leg je daar een granaat neer en de zaak wordt een paar uur later door de burgemeester al dan niet tijdelijk gesloten. Zo dat scheelt weer een klachtenprocedure met een onzekere uitkomst.

 • Berry van Adrichem

  In dit geval is er geen granaat neergelegd maar een explosief afgegaan, midden in een woonwijk. De politie spreekt van een gerichte actie. Dan is er toch geen sprake van een simpel geschil. De eigenaar schijnt na 8 mei weer bereikbaar te zijn, die maakt er zelf dus niet zo’n probleem van. Actie van burgemeester Hamming staat niet op zich, alle burgemeesters volgen dit protocol. Omwille van de veiligheid van buurtbewoners en voorbijgangers toch helemaal prima, eerst maar eens uitzoeken wat daar speelt.

  • A. Harmens

   De gemeente zal toch vooraf wel ongeveer weten aan wie ze een vergunning voor dit soort bestemmingen geven? Nu komt komt er weer een “hostel” in de oude Jinx. Klinkt ook erg vaag, maar de gemeente verleent gewoon een vergunning. Als de gemeente meer weet over de eigenaren van Il Mulino, waarom delen ze niet gewoon de informatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *