Burgemeester: Oostzaan Festival-vergunning te laat aangevraagd

Gisteren schreven we over het feit dat het Oostzaan Festival slechts vier dagen van tevoren werd afgelast omdat de vergunning niet werd afgegeven, ondanks de betrokkenheid van de gemeente zelf bij het initiatief.

Zojuist heeft burgemeester Rob Meerhof namens gemeente Oostzaan, via de website een reactie gegeven op de teleurstellende gang van zaken.

Wij plaatsen de reactie 1:1

Reactie gemeente op afgelasten Oostzaan Festival

Het Cultureel Platform Oostzaan heeft het initiatief genomen om het Oostzaan Festival te organiseren. Ik vind het erg jammer dat dit festival niet door kan gaan, omdat er niet op tijd een vergunning is aangevraagd. Het Oostzaan Festival is een heel leuk initiatief waar we graag aan mee willen werken. Echter een evenement waar veel mensen op afkomen moet wel veilig kunnen verlopen. Daarom vragen we de organisator om tijdig een evenementenvergunning aan te vragen. Gezien de aard en grootte van dit evenement is de aanvraagtermijn 8 weken voorafgaand aan het evenement. Wij beoordelen de aanvraag en vragen tevens de brandweer, politie, Omgevingsdienst IJmond en soms de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie om advies met betrekking tot veiligheid, gezondheid, verkeersmaatregelen, milieunormen en de bouwconstructie. Vervolgens publiceren we de aanvraag in het Kompas zodat omwonenden op de hoogte zijn van het evenement en in de gelegenheid worden gesteld om bezwaar te kunnen maken.

De vergunningsaanvraag voor het Oostzaan Festival ontvingen we helaas slechts 10 dagen voordat het festival zou plaatsvinden. De organisatie was al gestart met de publiciteitscampagne. Wij hebben voorgesteld het evenement later te laten plaatsvinden of naar binnen te verplaatsen. Hierdoor is er voldoende tijd om de vergunningsprocedure te doorlopen dan wel zijn er minder (veiligheids)maatregelen nodig. Dit bleek echter niet haalbaar. Wanneer vooraf niet duidelijk is dat het evenement veilig kan verlopen, kan geen vergunning verstrekt worden. Het gevolg is dat de organisatie noodgedwongen het festival moest annuleren. Dat vind ik heel jammer.

Evenementen maken een dorp levendig. Veiligheid staat hierbij wel boven alles. Organiseert u binnenkort een evenement, kijk dan via onderstaande link of u een evenementenvergunning nodig heeft en vraag deze dan ook op tijd aan.

Rob Meerhof, burgemeester

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *