Burgemeester worden? Voor 17 mei solliciteren!

Beste Koning Willem Alexander,

Ik wil graag burgemeester van Zaanstad worden. Ik vind het een fijne gemeente maar er moet wel het één en ander gebeuren. Ik wil meer fiets- en wandelpaden en een extra pont naar Amsterdam, 10.000 woningen (niet 20.000) en ook niet in het groen. Over dat Cultuurhuis moeten we een goed nadenken.

Opschieten met scholen bouwen, minder geheime stukken in de raad, minder rechtszaken tegen bewoners, brugwachters terug, een eind aan het gekissebis bij de Zaanse Schans zodat we daar een keertje geld gaan verdienen, een museum in de stad, eindelijk die vreselijke Oostkade en Klauwershoek aanpakken (het mooiste stukje Zaandam), terrassen bij de Zaanse Schans toestaan, hockeyclub naar Zaanstad, voorzichtig met de belastingcenten (ophouden met cadeautjes aan iedereen die ‘werkgelegenheid’ of ‘duurzaam’ roept), woonlasten strak in de gaten houden (ook OZB voor ondernemers niet zo maar verhogen) en zo heb ik er nog wel een paar.

Maar misschien moeten we daar een keertje over praten, kopje koffie op een Zaans terras.

Die € 10.520,48 bruto per maand vind ik eerlijk gezegd aan de ruime kant, maar als het moet dan moet het…

met vriendelijke groet,

(kopiëren en naam invullen, pasfoto erbij en voor de 17e naar de Koning sturen)

staatscourant

 

 

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Erg leuk stukje en het is verleidelijk, maar als ik moet verhuizen dan zie ik er toch vanaf, woon namelijk in het mooiste dorpje ten oosten van Zaandam
  Mvrg
  JWG

 • Haha, nou, vooruit dan maar. Omdat je zo aandringt 😉
  Dat van die brugwachters terug vind ik trouwens een erg goeie. Mijn kinderen durven de bruggen niet meer over zonder te gillen en te rennen (of racen).

 • Neeltje

  Ik zou niet weten wat ik met al dat geld zou moeten doen! Veel tijd om het uit te geven hoor je als burgervader of -moeder niet te hebben denk ik? Ik ga er nog even over wikken en wegen… 😉

 • Johan Schurink-Krauts

  Ik vind het salaris beduidend onder niveau. Er van uitgaande dat je 24/7 burgemeester bent kom je net aan op € 14,45 p/u uit, daar doe ik het niet voor, dat is een armzalig loontje 😉

 • Broekjevol de 3e

  En waarom brugwachters terug? Wie gaat dat betalen? Het is een illusie om te denken dat het per definitie veiliger is. Het is echter wel zeker dat het heel veel extra kosten met zich meeneemt die niemand wilt betalen en waar nauwelijks iets extra’s voor terug krijgt.

 • erik ommen

  Faberland

  De scheuvel in het Zaanse krool Lachte zich een mini-kool Maar plots was daar de doemenaar Die plakte rimmels aan elkaar Toen kwam de pral met poen Die zei slechts: Nee, niet doen!

  (Het woord Zaanse kan desgewenst ook hier worden vervangen door Saense)

 • Barend

  Wanneer valt er eens wat te kiezen voor de mensen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *