Burhan Gökalp (Vrije Democratische Partij) gearresteerd

De politie heeft in de loop van de ochtend Burhan Gökalp, de leider van Vrije Democratische Partij, aangehouden in het hoofdkantoor van de partij op het adres Krimp 2a in Zaandam.

Via Twitter meldde de partij dat de arrestatie het gevolg is van het “niet verwijderen van een aantal verkiezingspunten van onze partij”.

De partij werd in 2016 opgericht. Opvallende standpunten waren het verbod op het homohuwelijk en het afschaffen van het Koningshuis.

Ook werden er extreme standpunten over joden en Israël ingenomen: joden zouden bijvoorbeeld hun eigen volk afgeslacht hebben en Hitler aan de macht hebben geholpen.

Op 7 december 2016 heeft Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek-Waterland bij de politie aangifte gedaan tegen de partij. Het Bureau had toen al 35 klachten ontvangen over deze partij.

Op Twitter meldde de partij:

Gisteren meldde de partij dat de partij officieel meedoet aan de verkiezingen. Alles stukken zouden zijn ingeleverd bij de Kiesraad: “Wij zijn de enigste die de zieke Nederland verder kunnen behandelen!

Deel dit artikel:

10 reacties op Burhan Gökalp (Vrije Democratische Partij) gearresteerd

 1. H.Binnekade schreef:

  Het is zeker de “enigste” partij met zo’n lachwekkend programma.
  Alleen maar om lachen en verder ontoerekeningsvatbaar verklaren.

 2. Piet Groot schreef:

  ga eerst maar proefdraaien in Turkije

 3. Erik Esteie schreef:

  Ik vraag me af wat er mis is om tegen het koningshuis te zijn en het af te willen schaffen?
  Verder mag je volgens mij ook tegen het homohuwelijk zijn

  Ik ben benieuwd wat de werkelijke reden is dat hij is aangehouden want ik kan met niet voorstellen dat deze twee punten de reden zijn voor zijn arrestatie

 4. Turk schreef:

  Hahaha een partij met de naam vrije Democratie die homohuwelijk verbied,als dit democratie is waar gaan we heen??

 5. Knabbelaar schreef:

  Wat de extreme standpunten over de joden betreft, via de in 1930 opgerichte B.I.S in Basel is Hitler mede in het zadel geholpen.
  De B.I.S was en is nog steeds een organisatie bestaande uit Joodse bankiers.

 6. Dwarsligger schreef:

  Volgens de website van de Kiesraad hebben ze inderdaad hun lijst ingeleverd, maar er zijn ‘verzuimen geconstateerd’! Vrijdagmiddag weten we meer. https://www.kiesraad.nl/actueel/nieuws/2017/01/31/31-partijen-leverden-kandidatenlijst-in-voor-tweede-kamerverkiezing

 7. Jopie schreef:

  Een ietwat ludieke partij (eufemistisch uitgedrukt) waarvan ik mij afvraag wat ze bezielt om de somma van Eur 11,500 te betalen aan te Kiesraad met dergelijke nonsens. Mijn (wijlen) schoonvader zou zeggen: “ze zijn mataglap” (licht ontoerekeningsvatbaar; geestesziek),

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.