Business Boxing Zaanstad: De ontlading! 📸

In vier maanden tijd trainen om gewapend met een perfecte uppercut je tegenstander de ring uit te boksen. Dat was de missie. 

In een bomvolle sportzaal, die speciaal voor deze avond was omgetoverd in een professionele boks arena, was het gisteravond zo ver. Meer dan 450 bezoekers waren getuigen van de zinderende finale. Na deze fantastische avond zal Topsportcentrum De Koog nooit meer hetzelfde zijn.

Junior Kamer Zaanstreek organiseerde een gala dat niet geschikt is voor watjes. En dat alles voor het goede doel! 

Om 19.30 uur werd de eerste wedstrijd afgetrapt door Camiel Janssen en Mitch Bakker. In totaal werden er maar liefst tien wedstrijden van ieder drie ronden gespeeld. In de ring ging het er hard aan toe. Het publiek en de coaches moedigden alle boksers luidkeels aan. Kreten als ‘gelijk beginnen’, ‘op het lichaam’ en ‘pak em!’ vlogen door de zaal.

In de vijfde wedstrijd was het tijd voor Nick van der Scheer om in de ring te laten zien waar hij de afgelopen maanden hard voor getraind heeft. De Orkaan heeft hem de afgelopen maanden gevolgd tijdens zijn trainingen. In de ring nam hij het op tegen Alexander ‘de Sloper’ Borst. Nick deelde een paar mooie raken stoten uit en won de wedstrijd. Zijn trainer Kees van Boksteam de Ring uit Oostzaan was ontzettend trots op de mooie combinaties die hij in deze partij heeft laten zien.

Tweede ronde: Nick van der Scheer (blauw) tegen Alexander Borst (rood)

Tussen de wedstrijden door waren drie pauzes. In deze pauzes betraden vertegenwoordigers van de goede doelen de ring. Dit jaar gaat de opbrengst naar drie organisaties: Kledingbank Zaanstreek, Speelgoed en kinderkledingbank Zaanstreek en GJC Zomerkampen. Daarnaast komt een deel van de opbrengst ten goede aan een Zaans initiatief dat zich inzet voor kinderen die getroffen zijn door de aardbeving in Turkije en Syrië. 

Naast alle stoere mannen waren er ook twee dames die de handschoen durfden op te pakken. Tessa Mendel en Jessica Faber. Het publiek steunde de fanatieke dames door eerst de naam van Jessica te schreeuwen en vervolgens ook die van Tessa. Jessica won de partij: ‘Eens en nooit meer, iedereen bedankt voor de mooie donaties!’

Tessa Mendel (rood) en Jessica Faber (blauw)

In de wedstrijd tussen Stijn Bakker en Winston Oentoro vond de eerste knock-down plaats. De scheidsrechter gaf Winston acht seconden, waarna de wedstrijd weer verder ging. Ondanks de knock-down wist Winston de wedstrijd te winnen. Dat zorgde voor enige verbazing bij de aanwezigen, maar volgens de coach zou het gaan om de bokstechniek die hij in deze wedstrijd heeft laten zien.

Stijn Bakker (rood) en Winston Oentoro (blauw)

Het was een mooie avond met hele mooie partijen. Alle vechters hebben maanden hun best gedaan om tot deze avond te komen. In de ring hebben ze vuurwerk laten zien. De scheidsrechters hebben niet alleen naar de individuele wedstrijden gekeken, maar ook naar wie er volgens hun bovenuit sprong. Die eer, met bijbehorende grote beker, ging deze avond naar Jessica Faber.

‘Ik kan niet onder woorden brengen hoe ik dit vind, maar het is heel vet!’

Tot slot werd er overgegaan naar datgene waar Junior Kamer Zaanstreek deze avond voor organiseert: de uitreiking van de cheque. De organisatie hoopte op een opbrengst van € 11.000. Dat bedrag is ruimschoots gehaald. In totaal is er maar liefst € 18.250 opgehaald. Dit bedrag wordt verdeeld over de hierboven genoemde vier initiatieven.

In de slider hieronder meer foto’s van de verschillende wedstrijden

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *