Bussen blijven Wibautstraat ’s avonds mijden

Vanaf vandaag rijden de bussen van Connexxion weer over de Wibautstraat. Maar tot eind april zullen de bussen 391 en 392 de route ’s avonds blijven mijden omdat de veiligheid van chauffeurs en reizigers niet gegarandeerd is.

Er komen (zo snel mogelijk) ’tijdelijke ‘camera’s bij de Wibautstraat in Zaandam om te voorkomen dat bussen van Connexxion bekogeld worden door jongeren die zich daar in de buurt ophouden. De bussen rijden pas weer ’s avonds als de camera’s hangen.

De politie zal vaker in de wijk surveilleren.

De haltes Morgensterstraat, Vijfhoek en Walraven van Hallstraat zullen vanaf 19:00 niet meer worden aangedaan.

omrijden connexxion

Afgelopen vrijdagavond is opnieuw een bus van Connexxion met stenen is bekogeld. In maart was er ook al sprake van een dergelijk incident. Vorig jaar oktober hebben politie en gemeente ook maatregelen genomen om de jeugdoverlast in de wijk, waarvan de incidenten een uitvloeisel waren, in te dammen. Volgens een persbericht van de gemeenten lijken de laatste incidenten “overigens meer individuele acties te zijn geweest en minder het werk van een jeugdgroep.”

Het gaat vooral om de hoek Wibautstraat / Morgensterstraat waar de jongeren zich ophouden.

morgensterstraat

Burgemeester Faber van Zaanstad zegt in het persbericht:

“Wat hier gebeurd is, is dan ook absoluut onacceptabel. Ik begrijp de zorg en de woede van de buschauffeurs van Connexxion heel goed. Wie stenen naar een bus gooit en zo de veiligheid van chauffeurs en passagiers in gevaar brengt, mist elk normbesef.”

Bart Schmeink, CEO van Connexxion:

“We zijn blij dat gemeente en politie nu extra maatregelen hebben aangekondigd. Mogelijk dat daarmee een einde komt aan deze ellende. Want, laten we eerlijk zijn, we mogen van geluk spreken dat er de afgelopen maanden nog geen gewonden zijn gevallen.”

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *