Busstation Beetje Beter Bereikbaar

busstation zaandam

Het busstation onder het Stadhuisplein is alleen voor bussen (en Zaanstad-auto’s) maar niet voor taxi’s. Ook niet om gehandicapten af te zetten.

Daar gaat verandering in komen. Zaanstad wil het busstation ook openstellen voor “taxi’s en andere vervoerders om gehandicapte bezoekers voor het Stadhuis en busstation”.

Bij het busstation komt het bekende witte verbodsbord met rode rand, maar met een onderbord: “uitgezonderd bus en vervoer gehandicapten en expeditie Stadhuis.”

Het taxi-parkeren bij het Stadhuis en station is een langlopend hoofdpijndossier. Aan de oostkant van het station is de taxi-standplaats ver weg en vrijwel onbereikbaar voor mensen met koffers.

In juni 2015 (!) schreven we al over de slechte bereikbaarheid en de vreemde keus om het enorme busstation niet voor taxi’s open te stellen (maar wel voor Connexxion-busjes en auto’s van de gemeente Zaanstad). Een Zaanse taxi-ondernemer schreef vervolgens een opiniebijdrage.

ruimte zat…

1 Reactie op Busstation Beetje Beter Bereikbaar

  1. Marc Vesseur says:

    En niet te vergeten de ondernemers die willekeurig boetes krijgen voor noodzakelijk laden of lossen. Behalve wanneer je van post.nl bent of wanneer je vrachtwagen groot en indrukwekkend genoeg is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>