Buurt overvallen, maar AZC gaat door

De bewoners van Stationsstraat, Rustenburg en Zeemansstraat waren in grote getale naar het Zaans Beraad gekomen om over de vestiging van een AZC mee te praten of zich op de hoogte te laten stellen door het COA en de gemeente.

Ze voelden zich “overvallen” door de plannen voor een asielzoekerscentrum in het voormalige UWV-gebouw Saendenborch.

Het was een gevoel waarbij de verantwoordelijke wethouder Rita Visscher zich wat bij voor kon stellen. Maar dat betekent niet dat het centrum er niet komt. Alleen POV, DZ en ZIP hadden bezwaren in het Zaans Beraad waardoor de behandeling in de gemeenteraad geen obstakels zal opleveren. In november wordt de omgevingsvergunning in de raad behandeld.

De Orkaan versloeg het Zaans Beraad gisteravond via Twitter. Hieronder een selectie van die tweets en tweets van anderen die bij de zitting aanwezig waren.

Inspreker Toeps (niet haar echte naam) deed verslag van haar optreden als inspreker op haar blog: “Niet in mijn naam“. LEZEN!

IMG_2496e

In de marge van de discussie kwam Roland van Braam van de SP met een nieuwtje, het zou niet om 500 maar om maximaal 450 asielzoekers gaan, dat is kennelijk gezegd tijdens de rondleiding voor raadsleden in het gebouw.

SP-gemeenteraadslid Roland van Braam kondigde via Twitter aan dat de debat-bijdrage van de SP inmiddels online is verschenen. Ook de VVD zette haar bijdrage online.

 

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Bert

  Niet het rechts beleid is oorzaak van de tweedeling die dhr. van Braam meent te bespeuren maar wat wel iets triggered is dat de besluiten genomen zijn zonder de bewoner in het overleg te betrekken. Het is beschamend te lezen hoe overheid de bewoner en haar onrustgevoelend bagatelliseerd en belachelijk maakt.

 • Ruud

  Wat mij betreft zijn de vluchtelingen van harte welkom

 • Sjaan

  Beste Ruud,
  Prima dat ze welkom zijn. Dan mogen ze vast ook bij jou in de straat wonen?
  Het is nl. wel erg makkelijk om politiek correcte uitspraken te doen als je niet met de gevolgen daarvan geconfronteerd wordt in je eigen leefomgeving.

  • Boon

   Als je ze niet wilt moet je gewoon meer bieden dan het COA een buurtcentrum van en door de buurtbewoners .Ja ik zal ze zeker zien maar waarom die angst voor een legale bewoning.

   • Sjaan

    Geld is dus belangrijker voor de gemeente dan de belangen van de Zaankanters. Dezelfde gemeente die betaald wordt van de belastingcenten die door de inwoners worden opgebracht.
    Dit heeft niet met angst te maken, maar als me een oor aangenaaid wordt, hoef ik nog geen ‘dank je wel’ te zeggen.

    • Boon

     Niet de gemeente maar de verhuurder van het pand moet je aanspreken. Maar als je een goedkoper pand beschikbaar hebt wil het COA best met je praten.

 • Kees

  Ik kijk uit naar de volgende verkiezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *