Buurtkastje erbij in Zaandam (Oostzaan en Wormerveer doen ook mee)

Het motto van de Stichting SoGoed is “Liever delen dan verspillen”. De Stichting plaatst ‘buurtkastjes’ in wijken om buurtbewoners “met wat minder” een handje helpen en tegelijkertijd voedselverspilling tegen te gaan (“voor een groenere planeet”).

In Zaandam staan twee buurtkastjes en daar komt deze week een derde bij. In Wormerveer en Oostzaan staan al kastjes. Ook is er een SoGoed winkel in Westerwaterng en een ‘Free Pantry’ in Oostzaan.

In het buurtkastje laten buurtbewoners producten achter die ze niet gebruiken, anderen kunnen die meenemen of ruilen tegen andere producten.

In Zaandam staan nu kastjes bij Langeweide 5 (Westerwatering) en bij Klaas Katerstraat 32. Ook is er een SoGoed-winkeltje aan het Elsbroekplantsoen 1 (Westerwatering). Eerder was er ook een kastje op het A.S. Tamlaplantsoen, maar dat wordt niet meer vermeld bij SoGoed.

In Oostzaan staat het kastje aan De Haal 80a; aan de Dokter Keijzerstraat 26 is een ‘Little Free Pantry’. In Wormerveer aan de Celebesstraat bij nr. 64.

De kastjes worden handgemaakt in een werkplaats in Purmerend, ze kosten € 160.

Website: SoGoed. (tip: Tessa Berghouwer). Foto boven (kastjes klaar voor verzending) uit tweet SoGoed.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *