B&W Wormerland in de bagger…

De wegsloot van Jisp is eeuwenlang als beerput gebruikt. Alles wat de Jispers kwijt wilden, kwam in de wegsloot terecht.

Die bagger is een rijke bron voor gebruiksvoorwerpen uit het verleden. Bij Afvalzorg Nauerna werd de bagger gezeefd en gereinigd. Burgemeester Tange en zijn wethouders bogen zich daar over de pijpenkoppen en potscherven.

Nadat een nieuwe beschoeiing is aangebracht in de wegsloot van Jisp, is in april de bagger uit de sloot onderzocht in Nauerna. De archeologen van de gemeente hebben de gezeefde baggerspecie, na reiniging in de grondreinigingsinstallatie van Afvalzorg, op vondsten onderzocht.

Burgemeester en wethouders van Wormerland bekeken de werkzaamheden in Nauerna, waar archeoloog Piet Kleij uitleg gaf over de gevonden voorwerpen. De vondsten bestaan onder andere uit tabakspijpen en aardewerkscherven uit de 13de tot de 18de eeuw (maar wij spotten ook een eigentijds theelepeltje).

Na afronding van het onderzoek worden de voorwerpen tentoongesteld, voor het eerst tijdens de Nationale Monumentendag op 8 september.

Archeoloog Piet Kleij, wethouders Jeroen Schalkwijk, Elly Fens en Kees van Waaijen, en burgemeester Peter Tange

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *