B&W Zaanstad geeft Aart Molenaar (DZ) een veeg uit de pan

Dat Aart Molenaar op Twitter en Facebook geen blad voor de mond neemt, is geen nieuws. Maar deze keer ging hij te ver volgens B&W van Zaanstad.

B&W stellen in een brief aan de raad dat “politici zich volgens de gedragscode van de raad, zich in woord, gebaar en geschrift, inclusief elektronische berichten, moeten onthouden van persoonlijke aanvallen op individuele ambtenaren.”

Molenaar heeft denigrerend en intimiderend gedragen t.o.v het Hoofd Juridische Zaken, vooral de toevoeging “de afrekening komt dichterbij” is in verkeerde aarde gevallen.

Volgens B&W schept dit een sfeer waarin medewerkers van de gemeente niet veilig kunnen werken voor de burgers van onze stad, en “het bericht staat niet op zichzelf. Reeds eerder hebben leden van uw raad zich in het openbaar niet respectvol uitgelaten over en tegenover medewerkers van de gemeente. Dit is bijvoorbeeld gebeurd in en om raadsbijeenkomsten of op social media.”

Meer lezen over Aart Molenaar: hier het Orkaan-dossier.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Els Lips

    raadsleden zouden zich eens moeten afvragen waarom ze twitteren en dingen op Facebook zetten tijdens een raadsvergadering , ga het debat aan en ga niet achterbaks een achterhoede gevecht voren en toon respect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *