Café De Lapaix in de spotlights

Het heette natuurlijk al niet meer Café De Lapaix. Music & Dreams zat er een tijdje in, en daarna stond het leeg.

Deze week volop reuring aan de Zuiddijk 74 in Zaandam. Er werden filmopnames gemaakt, aan de voorkant was een tent gebouwd en de crew en catering was aan de overzijde neergestreken.

En toen waren ze weg. Met de gevel achterlatend in een geheel andere kleur (geel) en het opschrift Café De Lapaix verwijderd. Volgens onze bronnen keert de filmploeg komend weekend terug.

De foto boven (en helemaal onder nog een keer) is van van Erik Esteie die de filmopnames (met Canta!) vastlegde. De foto hieronder is van Martin Hammer (geel) en de foto daaronder van Google Streetview (2018, rood).

Martin Hammer, september 2020
Google Streetview, 2018
Erik Esteie, september 2020

Het zou om een deel uit de nieuwe tv-serie De Straat gaan: Smartlap.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Jan melk

  Ongelooflijke leuke tijd gehad vooral boven !

  • Martin Meinen

   Echt een mooie tijd gehad we woonden zelf op het apollplantsoen achter de Zuidwijk .Dus 3min lopen naar Dennis.Was echt een deel van ons leven.We hebben altijd genoten en Dennis was echt een lieverd altijd goed gemutst.Wij wonen alweer 20 jaar in Groningen en hebben af en toe over Dennis.Zou zo weer terug in de tijdlijn Dennis lekker binnen willen stappen en gezellig dansen boven.dit is iets uit ons leven en vergeten we nooit meer groetjes Martin Meinen xxx

 • Yvonne ten Hoope

  Mooie tijd en fijne herinnering aan 1 van de leukste en gezelligste bar/dancing. Lieve mensen Dennis en Elly.

 • Karin Singeling

  Film van een uur, zo wist een van de crewleden mij te onthullen. Jack Wouterse heeft een rol, die zag ik buiten zitten tegenover de set. Boven kon je vroeger dansen, toen was het nog van Gré (nu Panchco) en Dick Hotting.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *