Cameratoezicht Kuipersveld opnieuw verlengd

Burgemeester Hamming heeft het cameratoezicht bij een woning aan het Kuipersveld 2 in Westerkoog opnieuw verlengd, dit maal tot eind oktober.

In juli werd cameratoezicht voor twee maanden ingesteld nadat er explosieven waren gevonden, ruiten waren ingegooid, een vuurwerkbom was afgegaan en diverse auto’s in brand waren gestoken. De eerste incidenten waren al in januari 2021 gemeld.

Begin augustus werd het cameratoezicht tot eind september verlengd. In het begin van die maand waren er opnieuw incidenten (vuurwerkbom, autobranden) gemeld in de straat.

Half augustus hield de politie een 35-jarige Zaandijker aan nadat er camerabeelden van een vuurwerkaanslag openbaar waren gemaakt.

De bewoners vertrokken op 16 augustus uit de woning maar volgens Zaanstad is het:

“op basis van politie-informatie nog te vroeg om te concluderen dat de dreiging van verdere openbare ordeverstoringen voldoende is afgewend.”

Volgens de gemeente zullen “ter handhaving van de openbare orde op het Kuipersveld de politie en gemeentelijke handhavers veelvuldig in het gebied aanwezig zijn.”

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Fred Blijestein

    Wazig verhaal. De veroorzaker is vertrokken, de daders zijn gepakt. Waarom dan een verlenging van het cameratoezicht? Als bewoner zou ik mij nog steeds angstig en onzeker noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *