Campers en forenzen wijken voor vaccinaties

Iemand afzetten bij station Zaandijk Zaanse Schans? Doe dat maar in Assendelft, Krommenie of Wormerveer. Camper parkeren op de camperplek? Helaas, dat moet tot oktober 2021 aan de Wandelweg 5 in Wormerveer (tegenover het station).

Alles in de buurt van Topsporthal De Koog in Westerkoog wordt in gereedheid gebracht voor de vaccinaties die hier vanaf 12 april moeten plaatsvinden. De Kiss & Ride en de camperplek zijn daarvan het slachtoffer geworden.

De beleidsmakers en verkeerskundigen leven kennelijk in een papieren wereld waar je ook wel iemand in Krommenie-Assendelft op de trein kan zetten als je in Westerkoog woont.

Deze borden werden gespot door Petra Hoogkamer aan de Wezelstraat ter hoogte van het KFC-terrein. Het vaccinatiecentrum zit een stukje verderop in de sporthal.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Terence Schoolmeester

  Weer een voorbeeld dat ambtenaren niet weten hoe Zaanstad is opgebouwd. Alles van achter een beeldscherm regelen

 • Henk Brunt

  Waarom geen K&R verwijzing naar de andere kant van het station?

  • Bert Versteeg

   Dat staat toch op het bord? De Stationsstraat ligt aan de andere kant van het station maar de bewoners zullen niet blij als er de hele dag forenzen voor hun deur staan.
   Tegenover de K&R parkeerplaats is het parkeerterrein van KFC dat wel massaal gebruikt zal worden door de treinreizigers.
   Maar het blijft belachelijk dat de hele parkeerplaats wordt afgesloten!
   Bij het zwembad en de sporthal zijn voldoende parkeerplaatsen en er zullen ook veel ook veel mensen op de fiets komen.
   Je praat over 1000 mensen per dag die gevacineerd zullen worden dus dat zijn er 80 per uur. Mensen zijn gemiddeld een half uur binnen dus in theorie heb je aan 40 parkeerplaatsen voor de mensen die gevaccineerd en nog eens 40 voor de mensen die moeten werken in de sporthal dus 100 parkeerplaatsen is genoeg.

 • Jos Blomkwist

  In het naam van de heilige Corona los je alle problemen op en de meeste mensen hebben het niet eens in de gaten. 😉

 • Femke Kraaijvanger

  Als je in Westerkoog woont, ga je natuurlijk gewoon naar station Koog Bloemwijk.

  • Bruce Latham

   Inderdaad, en tussen dit station en Koog aan de Zaan zit – zeker met de auto waar het om gaat voor K+R – weinig afstand. En dat de campers moeten wijken voor de vaccinaties kan ik mij ook niet echt druk om maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *