CDA Wormerland: Schalkwijk lijsttrekker, veel nieuwe namen

Wethouder Jeroen Schalkwijk is net als in 2018 lijsttrekker bij het CDA in Wormerland. De huidige twee raadsleden van het CDA, Albert Stol en Marlies Holdener, doen een stapje terug en staan op plaats 6 en 7.

Nieuwkomers Leroy Meerhoff (docent voortgezet speciaal onderwijs, 32) en Melvin Bruijn (eigenaar van een installatiebedrijf, 37), staan op de tweede en derde plek.

College-partij CDA heeft op dit moment 2 raadszetels. Burgerraadslid Walter Loonen (bouwkundig ingenieur, 38) en student Marciano Carrilho (24) staan op de vierde en vijfde plaats.

De volledige lijst:

 1. Jeroen Schalkwijk
 2. Leroy Meerhoff
 3. Melvin Bruijn
 4. Walter Loonen
 5. Marciano Carrilho
 6. Albert Stol
 7. Marlies Holdener
 8. Henk Roeleveld
 9. Martin van Druten
 10. Jan Rijken
 11. Cor Burger
 12. Dick Pranger
 13. Cor Bijvoet

Foto boven (v.l.n.r.): Melvin Bruijn, Leroy Meerhoff en Jeroen Schalkwijk.

In Wormerland zijn van vijf van de zes zittende partijen de lijsttrekkers bekend:

VLW/POV – de grootste fractie in de raad – heeft bekend gemaakt niet mee te doen met de verkiezingen. Er hebben zich geen nieuwe lokale partijen gemeld in Wormerland. Wel kunnen landelijke partijen zich nog tot eind van de maand melden.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Afgelopen donderdagavond heb ik de presentatie van de lijsttrekkers van Wormerland in de Stoomhal bijgewoond. Mijn opzet om straks CDA te gaan stemmen heeft dhr. Schalkwijk omzeep geholpen. Wat een vervlende arrogante kwast is deze meneer. Hij is gezegend met een heldere duidelijke stem en vertelt op zich ook geen onzin. Maar zijn onophoudelijk kijken op zijn horloge, als andere lijsttrekkers aan het woord waren en zijn witte badlaken waar hij op het podium heel opzichtig zijn bril mee stond schoon te poetsen, vond ik heel onfatsoenlijk en weerzinwekkend. Deze meneer is toch al geruime tijd wethouder ? Fatsoen is hij zeker afgeleerd ?

 • Jeroen Schalkwijk

  Geachte heer Botermans,
  Het is natuurlijk nooit mijn bedoeling om mensen te irriteren. In tegendeel zou ik willen zeggen. Dat dit tijdens het verkiezingsdebat wel gebeurd is, betreur ik. Op mijn horloge krijg ik ook berichten binnen. Normaal gesproken kunnen die wel even wachten. Deze vragen niet altijd mijn directe aandacht. Nu was dit anders en heeft het alles te maken met zaken die zich afspeelden in de privésfeer. Om nog iets preciezer te zijn, met onze dochter.
  Mijn bril moet ik regelmatig schoonmaken. Dat heeft ermee te maken dat mijn traanvocht regelmatig tegen mijn brillenglas ‘springt’. Door het zout in het traanvocht, wordt mijn zicht belemmert. En ik kijk de mensen graag oprecht aan. Wat mij betreft dus allerminst minachting voor wie dan ook. Goed dat eea wordt opgemerkt, dat geeft mij de kans om het uit te leggen. Ik hoop dat ik toch nog op uw stem mag rekenen.

  • Ronald Hendriks

   Ook ik wil graag even reageren op het bericht van de heer Botermans. Ik ken de heer Schalkwijk al vele en vele jaren. En ja, ik weet dat hij zich soms wat al te nadrukkelijk weet te presenteren, maar ik weet ook dat het nooit zijn bedoeling is om andere mensen te schofferen. De heer Schalkwijk heeft zich de afgelopen jaren goed ingezet voor onze gemeente en heeft ook vaak goede resultaten bereikt. Ik denk dat hij hiervoor ons respect en onze waardering verdient.
   Kijk, wanneer wij kritiek hebben op de politiek en dat mag natuurlijk, kijk dan wel op welke partij je kritiek kunt hebben. Ik heb persoonlijk helaas nare ervaringen opgedaan met de POV, waarvan in ieder geval twee kandidaat-raadsleden een bedenkelijke rol hebben gespeeld jegens mij en mijn resterende partijgenoten. Deze raadsleden, de heer Luttik en mevrouw Smit-de Ridder, hebben zich vooral onfatsoenlijk en respectloos opgesteld. Ook speelt de POV een raat spelletje door op nummer 4 van hun lijst ene meneer Hendriks op te voeren en dit waarschijnlijk in de verwachting dat de kiezers denken dat ik op enige wijze betrokken ben bij deze kandidaat.
   Wel nu, ik ken deze man niet, het is geen familie of wat dan ook van mij, maar deze handeling van de POV acht ik wel verdacht.
   Kortom, kritiek mag geleverd worden, maar ik adviseer de kiezers zich wel goed voor te bereiden alvorens ter stemming te gaan. Schalkwijk heeft zich heel goed ingezet, van de POV hoeft niemand iets te verwachten. Wat deden zij de afgelopen 4 jaar voor onze ouderen en veiligheid?

   Ronald Hendriks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *