Choco-dromen… hoe ‘hard’ zijn de plannen van Tony?

Waar haalt Tony Chocolony de 120 miljoen vandaan die het chocoladepaleis in pakhuis De Vrede moet gaan kosten?

Directeur Henk Jan Beltman die meer dan 50 procent van de aandelen heeft, denkt volgens het FD aan een overname, “aan grote clubs als Nestlé, Mars of Mondelez die Tony’s internationaal kunnen uitrollen”.

Tony Chocolony in Zaanstad zou een chocoladepretpark moeten worden dat een half miljoen bezoekers per jaar moet trekken. In het FD zei directeur Beltman: “Economisch slaat dat nergens op voor een bedrijf met een omzet van €55 mln”.

De grond en het vastgoed zijn aangekocht maar zonder externe geldschieters kan dat niet gefinancierd worden. Beltman praat met ondernemers en vastgoedpartijen. Beltman zou ook graag met Zaanse partijen samenwerken.

In het Willy Wonka-achtige park moet een achtbaan komen terwijl bezoekers ook per boot vanuit Amsterdam worden aangevoerd.

Eerder droomde Beltman over een soortgelijk pretpark op het terrein van de Hemwegcentrale.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Sacha

  Dit wordt natuurlijk net zo’n soap zoals de Ikea. Komt ‘ie wel, komt ‘ie niet.

 • ikkeook

  “De grond en het vastgoed zijn aangekocht maar zonder externe geldschieters kan dat niet gefinancierd worden.”
  citaat!

  Lees ik dit nou goed? Verkopen ze hier in de Zaan “goederen” die niet betaald kunnen worden? Moet al niet gekker worden.

  • Nicky075

   De macht van het grootkapitaal. Ook zeer apart dat multinationals als Nestlé, Mars of Mondelez genoemd worden. Dit strookt niet met de filosofie die Tony’s uitdraagt. Weet je, het maakt ook allemaal niet uit maar doe dan niet alsof je de wereld wilt verbeteren.

 • david sluis

  Het is misschien ambitieus. Maar als dit doorgaat is het de cirkel sluiten, in vele opzichten voor Zaanstad/Amsterdam. Ik geloof wel in de aanpak van Tony. Stond ooit ook in Ivoorkust, Kameroen in de cacao en zag de enorme ellende aldaar. Machteloos.. Dus KOM OP TONY!

 • Hans Mandjes

  Geweldig dit zal de andere chocolademakers in de Zaanstreek motiveren cq inspireren om ook slaafvrij en Fairtrade te gaan produceren!

 • Bas Sommeijer

  Ik geloof dat de beginner van Tony (Teun van de Keuken) ook niet zo gelukkig is met de koers die het bedrijf vaart. Teun is het juist begonnen om tegengeluid te geven aan de verhalen van de grote chocoladebedrijven als Nestle. En dan wordt dat het moederbedrijf? Hoe geloofwaardig ben je dan?
  https://teunvandekeuken.nl/jinek-kritisch-boek-tonys-chocolonely/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *