Chocoladeboek over Pette Wormerveer

Jan Pette, de overgrootvader van Marijke Pette, begon samen met zijn oudste zoon Hein, Cacao- en Chocoladefabriek Pette in Wormerveer.

In de afgelopen jaren verzamelde Marijke Pette zoveel materiaal over de fabriek dat ze genoeg had voor een boek: Pette Cacao en Chocolade – Een Zaans familiebedrijf in roerige tijden.

Op vrijdag 2 oktober wordt om 16.00 uur het boek gepresenteerd in de voormalige cacaotoren van de fabriek van Pette, het huidige kantoorgebouw van Parteon, aan het Dick Laanplein in Wormerveer.

leaflet pette

Pette werd opgericht in 1872 en ging in 1937 failliet. Tot in de jaren vijftig gebruikte de firma Boon uit Wormerveer de merknaam Pette nog.

De kinderen van Marijke maakten voor haar verjaardag een website en ze noemden die het Pette Museum. Op de website is veel informatie te vinden over het bedrijf, het gebouw, de familie en de producten. In hal van het Parteon-gebouw is een vitrine waarin ook Pette-producten.

pette poster

Foto links boven van Gemeentearchief.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Monique

    Wát leuk. Ik heb een blikje met een leuke afbeelding. En ik probeerde er wat meer van te weten te komen. Helaas zal ik nooit precies weten van wanneer het blikje precies is, maar ik weet nu wel een beetje waar het vandaan komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *