Chow Chow > New Chow Chow > Slot & Co > Sowieso > De Droom

Van Café De Droom in Zaandam hadden we nog nooit gehoord. Maar het bestaat wel, sterker nog: het is zelfs al te koop. Tot voor kort heette het Café Sowieso, en daarvoor Slot & Co, New Chow Chow Bar en Chow Chow Bar.

Op Marktplaats wordt het café ’ter overname’ aangeboden voor € 15.000.

De oorsprong van het café gaat terug tot 1941 toen het werd opgericht als de Chow Chow Bar door de moeder van Fred de Wal (ook uit 1941). Fred exploiteerde daarna zelf het café, doopte het om tot de New Chow Chow Bar en probeerde via het RTL-programma Opvolger Gezocht een nieuwe exploitant te vinden.

Toen dat mislukte werd in 2014 het pand te huur aangeboden. In september van dat jaar werd het Café Slot & Co dat het slechts een paar maanden volhield. In juni 2016 werd Café Sowieso geopend. Maar dat is nu ook weer geschiedenis.

In november 2017 kreeg het café nieuwe eigenaren, op 2 december ging De Droom open. Op de deur en ramen staat De Droom, op het uithangbord staat nog steeds Sowieso (vandaar dat het ons niet opviel).

Op de website van De Droom wordt het een Pop-Up Café genoemd. Een goede omschrijving voor een café met zoveel verschillende namen binnen een paar jaar.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *