Coalitie Oostzaan rond: VVD & PvdA

Een verrassing is het niet. De VVD – grootste partij in Oostzaan met 5 zetels – gaat samen met de PvdA (2 zetels) een coalitie vormen. Het blokje heeft samen één zetel meer dan de oppositie maar een meerderheid is een meerderheid.

De VVD en de PvdA zijn eruit, maar over de wethouders en het coalitieakkoord wordt nog niets naar buiten gebracht.

Er zijn drie kandidaat wethouders en deze worden de komende periode gescreend. (Orkaan-gokje: de huidige VVD-wethouder Rosemarijn Dral, PvdA-fractievoorzitter – en oud-wethouder – Eelco Taams en een tweede VVD’er die deze keer niet van buiten maar uit de fractie zelf wordt gehaald.)

Het coalitieakkoord wordt op 16 mei 19.00 uur getekend en op 23 mei tijdens de raadsvergadering toegelicht en besproken. De wethouders zullen dan geïnstalleerd worden.

Het persbericht van de gemeente:

“beide partijen geven wel aan dat zij ook als doel hebben om een stabiel bestuur te willen hebben. Om vanuit stabiliteit verder te bouwen aan Oostzaan. Om die reden zijn ook de wensen van de andere partijen zoveel mogelijk meegenomen in het coalitieakkoord.”

Lees ook:

Foto’s boven komt van Twitter en dateert al van voor de verkiezingen (12 maart).

Btw: de vlag mag ook uit bij Lentekabinet. Taams geeft groen licht:

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Louis Dirksen

    Ja, de politiek is hard als je uit je bubbel wordt gegooid waarin je jarenlang verkeerde.Ik zelf ben nu pas over de wegwerp actie van GL heen die de PvdA 30 jaar terug moest doormaken. Daarom Eelco, ofschoon niet meer van de partij, succes!

    En voor al die zure reacties op de volkomen legitieme actie van een burger die ook wel eens wat anders wilde: Wees blij dat mensen van zich laten horen. Weet je gelijk wat er speelt…….

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *