Coalitievorming Wormerland: GroenLinks en D66 buitenspel

In Wormerland lijkt het erop dat GroenLinks door de nieuwe coalitie wordt ingeruild voor de POV.

Na de eerste onderhandelingen op initiatief van De Partij voor Ouderen en Veiligheid is besloten verder te praten met POV, VVD, CDA en PvdA.

Deze partijen hebben samen een comfortabele meerderheid in de raad van 13 van de 17 zetels. GroenLinks (3 zetels) en D66 zouden als de beraadslagingen lukken in de oppositie terecht komen.

De POV was de grote winnaar van de verkiezingen, ze ging van 2 naar 5 zetels. Die 5 had de partij samen met de VLW – waarmee ze een tijdje een fusiepartij waren – overigens tot eind 2021 ook al. De PO/VLW kondigde aan niet mee te doen in 2022 waarop ze verrast werd toen partner POV zich toch bij de gemeente meldde.

In het persbericht van de gemeente Wormerland wordt gemeld dat de “gesprekken op een prettige en constructieve manier zijn verlopen.” Het eerste vervolggesprek vindt deze week plaats.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • l. Boonstra

    Ik hoop echt dat de PvdA nu eindelijk eens niet voor rechts en het pluche kiest maar de harde oppositiebankjes opzoekt. Wormerland wil graag rechts en dan moet je niet jezelf laten paaien en verantwoording nemen voor een beleid niet des PvdA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *