Coffeeshop in Blokker-pand Krommenie definitief?

Het lijkt erop dat in alle stilte een concrete stap is gezet naar een coffeeshop voor Zaanstad Noord.

Het leegstaande winkelpand van Blokker aan de Zuiderhoofdstraat in Krommenie gaat over in handen van het beleggings- en projectontwikkelingsbedrijf #HasjTech BV uit Wijdenes.

Uiterlijk 31 maart moet de overeenkomst zijn getekend.

Uit spaarzame informatie over de activiteiten blijkt dat het bedrijf enkele coffeeshops in Noord-Holland exploiteert. Bij #HasjTech werd de telefoon opgenomen door ene Anita (zonder achternaam) die geen idee had waar we het over hadden. “Nee, de heren van de directie zijn niet aanwezig en die verwacht ik vandaag ook niet meer terug.”

Even lekker blowen?

“Nee, ze zijn niet zo stom om dat in het Amstel Hotel te doen in aanwezigheid van een belangrijke klant.”


Update: In een zojuist verspreid persbericht van Hasjtech blijkt dat het bedrijf vanmiddag om 16:00 buurtbewoners uitgenodigt om kennis te nemen van de plannen, “om onrust in de buurt bij voorbaat weg te nemen.”


Slimme oplossing

Een goed ingevoerde winkelier in Krommenie wist te vertellen dat Zaanstad niet afkerig staat tegenover de trend van combiwinkels, een samengaan van een horeca- en een winkelbestemming.

“Je moet wel een heel ambitieuze ondernemer zijn om in zo’n grote winkel een coffeeshop te beginnen. Ik denk niet dat je dan uit de kosten komt. Een combiwinkel lijkt een praktische oplossing om te ervaren hoe groot de behoefte aan een stickie is in Zaanstad-Noord. Het is ook een slimme oplossing. Je opent geen coffeeshop, maar een winkel in snoepgoed of zo.”

Private partijen

De gemeente zou bereid om met een pilot ervaringen op te doen. Ook zou Zaanstad er wel oren naar hebben om aan de proef met gereguleerde wietteelt mee te gaan doen die het kabinet heeft aangekondigd. Zaanstad onthoudt zich echter van concreet commentaar.

“De verkoop of de verhuur van een winkel is een aangelegenheid tussen private partijen. Wij komen pas in beeld als het om de bestemming gaat.”

De nieuwe coffeeshop in Krommenie komt tegemoet aan een eerder geuite wens van POV en DZ. Deze partijen willen geen vierde koffieshop in Zaandam maar bij voorkeur Zaanstad Noord. Ook D66 zou wel een coffeeshop in Noord willen.

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *