Column: overdosis Koogs geluk…

In 1974 zong Sjef van Oekel: “Gelukkig zijn is ook niet alles. Gelukkig duurt het nooit zo lang.”

Daar zijn ze het in Koog aan de Zaan niet mee eens. Tegen de wassende stroom onheilstijdingen en berichten van rampspoed in, is daar een gemeentelijk geluksoffensief van start gegaan.

Door Piet Bakker

De evenementensubsidies zijn op, maar maar met een beetje geluk lukt het iemand toch een bedragje voor een goed-nieuws-projectje los te peuteren. Aan slecht nieuws heeft het Zaanstad niet ontbroken – daarmee kom je natuurlijk ook op de kaart – maar stadsreporter Sarah Vermoolen van Communicatie en Tekstbureau Etc, van Platform aan de Zaan, van Aan de Zaan (of is dathetzelfde?), van Kijk Zaans, van Zaanse Verhalen, van het Cultuurcluster-propagandafilmpje en nu dus van GelukkigZaans (ja, waar niet van eigenlijk?) heeft op het juiste knopje gedrukt… tafeltje dekje, ezeltje strek je… (de ezel hier is de gemeente Zaanstad).

In Schagen hebben ze wethouder van Geluk, maar in Zaanstad hebben ze Sarah Vermoolen! En geluksprofessor Patrick van Hees! En de altijd even opgewekte filmmaker Steven Geldof!

Het Koogse geluksfeest werd ingeleid door wethouder Rita Visscher die een “buitenexpo met zeven foto’s van de geluksbrengers uit Koog aan de Zaan” onthulde. Naast de Geluksbrengers waren er Geluksverhalen, er was Geluk in de Wijk, er waren ‘Geluksnummers’ van een Geluks-DJ, ansichtkaarten waar mensen “iets op mochten schrijven waar zij Gelukkig van werden” en je mocht naar de Geluksvideo’s van Steven kijken (wie meer dan drie inspirende filmpjes achter elkaar kan kijken zonder naar de fles jenever te grijpen mag het zeggen).

De filmpjes worden volgens de organisatie “daarna ook verspreid via de sociale media… iedere zaterdag publiceren we via De Zaanse Verhalen op Facebook een geluksverhaal. Deze scoren tot nu toe heel goed. Fijn als je ze ook liked en of deelt :-“)

De weeë smaak van eeuwigdurend geluk zal niet tot Koog aan de Zaan beperkt blijven, Sarah kondigt op Gelukkig Zaans aan dat “het project Reizend geluk in Koog aan de Zaan van start is gegaan…” We houden de website in de gaten, een gewaarschuwd mens telt gelukkig voor twee…

De plek van het geluksfeest was goed gekozen. Onder het A8-viaduct in Koog aan de Zaan waar de buurt al jaren aan verkeersoverlast lijdt. Een meerderheid van de raad sprak zich al eerder uit voor aansluiting van A8 en A9 waardoor er 30.000 extra voertuigen over de snelweg door de woonwijk zullen denderen (het plan is voorlopig uitgesteld). Ze kunnen daar hun geluk niet op.

Van Oekel zien… hiero!

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Berry van Adrichem

    Hoe leuk, Sjef van Oekel, dat is lang geleden…. van dat sentiment word ik nou gelukkkig van. Dat gelukkige geneuzel met die ongelukkige foto’s onder de A8 laat ik dus mooi even aan mij voorbij gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *