Container-kunst, deel 3

In oktober schreven we over de ‘container-kunst‘ op de hoek van de Westzijde en de Frans Halsstraat. De buurt schrok, maar het was ’tijdelijk’, eind 2020 of begin 2021 zou de container weer weg zijn.

In juli schreven we voor de tweede keer over de ’tijdelijke’ container. Die stond er nog steeds, de buurt moet tot ‘medio januari 2022 – eind februari 2022’ wachten voor de verhuizing naar de definitieve locatie.

En nu schrijven we dus voor de derde keer over dit kunstige hoekje, de alvalcontainer heeft gezelschap gekregen. Ruud Baars stuurde ons de foto (met commentaar):

“Afvalcontainers ontsieren al bijna een jaar het beeld van Paul de Reus. En nu is het nóg erger: Liander plaatste er een container naast en tot overmaat van ramp ook nog een eco toilet. Wordt ‘ons’ meisje nu als toiletjuffrouw aangesteld? Of noemen we dit gewoon een ‘pleegezicht’?”

Onder: Het beeld ‘Bzz bzz’ van Paul de Reus op de hoek Westzijde/Frans Halsstraat in Zaandam (2020) voordat het toilet en de container en naast werd gezet. Boven de nieuwe situatie.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Carlo Benavides

  Naast het “ontsierende” beeld ook nog eens een levensgevaarlijke verkeerssituatie. Komende/fietsende vanuit de Frans Halsstraat is het (auto)verkeer dat van rechts komt (Westzijde) niet te zien.

 • Alex Daas

  Voor zover ik weet is (was) die kleine rotonde voor vrachtwagens die niet onder de spoorlijn konden, zodat ze daar konden keren .

 • Sjaak de Vries

  De pisbak blokkeert inmiddels ook één van de containerkleppen.
  Ik heb gisteren contact opgenomen met zowel Liander als de gemeente Zaanstad: zou zouden iemand langs sturen.

  Uiteraard is er tot op heden niets gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *