Corona-besmettingen blijven stijgen, drie sterfgevallen deze week

Het aantal Zaanse corona-besmettingen is vandaag voor het eerst boven de 200 per dag gekomen. Het RIVM meldde vandaag 201 positieve coronatesten in Zaanstad, 13 in Wormerland en 11 in Oostzaan.

Deze week zijn ook drie nieuwe sterfgevallen gemeld, gister twee in Wormerland, vandaag één in Zaanstad. In oktober overleden tot dusver negen Zaankanters aan corona.

Het aantal besmettingen loopt de laatste twee weken van oktober fors op. Op 8 oktober werden er voor het eerst meer dan 100 gemeld, vandaag meer dan 200.

Besmettingen per dag per gemeente.

Het aantal besmettingen per week per 100.000 inwoners loopt ook nog steeds op. Als dat boven de 250 ligt, wordt de situatie door het RIVM als ‘zeer ernstig’ beschouwd. In alle Zaanse gemeenten is dat het geval. In Oostzaan ligt het over de laatste zeven dagen zelfs op ruim 600.

Besmettingen per week per 100.000 inwoners, de aangegeven dag is de laatste dag van de week, de ‘week’ van 21 oktober betreft de afgelopen zeven dagen.

Het aantal sterfgevallen liep op tot 69, 9 daarvan in oktober. Het totaal aantal besmettingen (vanaf maart) kwam boven de 3000. In totaal belanden 180 Zaankanters in het ziekenhuis met corona. In het ZMC liggen momenteel 16 corona-patiënten.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • S.de Groot

    +Ik was vanmiddag bij AH ZMC en zag families met drie vier kinderen boodschappen doen. De kinderen maken van de winkel een speeltuin en houden geen afstand. Veel mensen mensen dragen geen mondkapjes en handen worden niet gedesinfecteerd. Ook wordt er slecht afstand gehouden en als je wat zegt dan krijg je meteen de wind van voren. Als iedereen zo zijn gang gaat komt er ook geen eind aan de corona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *