Corona eist slachtoffers in Torenerf (Wormer)

Een groot deel van de recente sterfgevallen aan corona in Wormerland zijn terug te voeren tot een besmettingsgolf die eind januari in zorgcentrum Torenerf in Wormer werd geconstateerd.

In Wormerland overleden de afgelopen week 14 mensen aan corona. Dat betekende een verdubbeling van het aantal corona-doden in de gemeente, in de hele periode vanaf maart 2020 tot vorige week overleden ook 14 inwoners. Het totaal staat nu op 28.

Woordvoerder Jantien Houweling van De Zorgcirkel, de organisatie waar Torenerf onder valt, zegt dat een groot deel van de recente overlijdensgevallen in Wormer waren:

“Een groot deel van die overlijdensgevallen betreft inderdaad onze bewoners in Wormer en heeft te maken met de 21 besmettingen die eind januari bij de afdeling Intramurale Zorg werden geconstateerd. De situatie is nog steeds heel zorgelijk. We nemen alle voorzorgen in acht, bewoners en medewerkers worden opnieuw getest.”

Houweling mag geen exacte aantallen geven maar zegt dat een ‘aanzienlijk deel’ van de sterfgevallen inderdaad bij Torenerf is te betreuren.

Er is volgens Houweling geen sprake van een relatie met de vaccinatie van bewoners:

“De vaccinatie is begonnen in het weekend van 22 t/m 24 januari en toen werden de besmettingen bekend. Bewoners waarvan we op dat moment wisten dat ze besmet waren met het COVID-19 virus zijn niet gevaccineerd.”

Lees ook:

Sterfgevallen aan corona in Wormerland per maand, vanaf maart 2020
Deel dit artikel:

3 reacties

 • remy de leeuw

  Wat ik dan niet begrijp als het in torenerf om zich heen grijpt, waarom ze dan nog bezoek toelaten. Ik begrijp heel goed dat het goed is voor de mensen om nog bezoek te mogen ontvangen, maar is het niet handig om dat dan ook tijdelijk stil te leggen.
  Stel dochter komt op bezoek en raakt besmet dan brengt zij het weer naar haar familie en ga zo maar door.

  Beetje stom als je het mij vraagt.

  Oh en de bron waarin staat dat bezoek is toegestaan is NH Nieuws.

 • Sjaak de Ruijter

  Mijn vrouw werkt in de zorg en krijg elke dag met het virus te maken ze werkt in een verzorgingshuis daar loopt ook iedereen in en uit familie van die mensen die daar wonen is het gevaarlijk ook voor het personeel gooi die boel gewoon op slot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *